macOS High Sierra

De status van een printer controleren

Met het symbool naast de naam van de printer wordt de printerstatus aangegeven. Een printer kan bijvoorbeeld zijn gepauzeerd, beperkt beschikbaar zijn of helemaal niet beschikbaar zijn.

Symbool

Beschrijving

Pauzesymbool

De printer is gepauzeerd. De printer kan zijn gepauzeerd door een gebruiker, als gevolg van een printerprobleem of als gevolg van een verbroken verbinding. Als je naar deze printer afdrukt, wordt je gevraagd of je het afdrukken wilt hervatten of de afdruktaak in de wachtrij wilt plaatsen om later af te drukken.

Als je een afdruktaak in de wachtrij plaatst, blijft deze daar staan tot je het afdrukken hervat. Je kunt dit bijvoorbeeld doen als je momenteel geen verbinding met een printer hebt.

Wanneer je het afdrukken hervat, wordt het document automatisch afgedrukt als er verder geen problemen zijn.

Hangslotsymbool

Je hebt een wachtwoord nodig om deze printer te kunnen gebruiken. Als je het wachtwoord niet weet, neem je contact op met de netwerkbeheerder.

Symbool voor verbroken verbinding

Deze printer is niet ingeschakeld of is niet verbonden met je Mac. Zorg dat de printer is aangesloten op een stopcontact, is ingeschakeld en is aangesloten op de USB-poort van je Mac of verbinding heeft met een wifinetwerk.

Symbool voor gedeelde printer

Deze printer is geconfigureerd om te worden gedeeld door een andere gebruiker. Wanneer de computer van de andere gebruiker is uitgeschakeld of in de sluimerstand staat, is de printer mogelijk niet beschikbaar. Zie Resources van je computer delen terwijl de sluimerstand actief is voor meer informatie.

Foutsymbool

De printer heeft een probleem dat moet worden verholpen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een papierstoring of er moet inkt, toner of papier worden toegevoegd.