macOS High Sierra

Videopoorten

De Mac heeft een of meer videopoorten, waarop je een beeldscherm, tv of projector kunt aansluiten.

Als je Mac een USB-C-poort heeft, kun je USB-C-adapterkabels gebruiken om je Mac op beeldschermen en andere apparaten aan te sluiten.

Videopoort

Symbool

Beschrijving

Mini DisplayPort
Mini DisplayPort

Thunderbolt: Hierop kun je met behulp van een adapter een Thunderbolt-apparaat of een Mini DisplayPort-, DVI-, HDMI- of VGA-beeldscherm aansluiten.

Mini DisplayPort
Label van Mini DisplayPort

Mini DisplayPort: Hierop kun je een beeldschermadapter aansluiten.

HDMI-poort
Label van HDMI-poort

HDMI: Hierop kun je een HD-tv met een HDMI-poort aansluiten. Via deze poort kan zowel de audio als de video op je computer op een HD-tv worden weergegeven.

ADC-poort
Label van DVI-poort

DVI: Hierop kun je met behulp van een adapter een DVI-beeldscherm of een ander beeldscherm aansluiten.

Mini-DVI-poort
Mini DisplayPort

Mini-DVI: Hierop kun je met behulp van een adapter een DVI-, VGA- of ADC-beeldscherm of een videoapparaat aansluiten.

Micro-DVI-poort
Mini DisplayPort

Micro-DVI: Hierop kun je met behulp van een adapter een DVI-, VGA- of ADC-beeldscherm of een videoapparaat aansluiten.

Als het beeldscherm en je Mac verschillende poorten hebben, gebruik je een adapter. Je kunt een dergelijke adapter kopen op apple.com of bij een Apple Store.