twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag voor je Apple ID. Hiermee ben je ervan verzekerd dat jij als enige toegang hebt tot je account, ook al kennen anderen je wachtwoord.

Twee-factor-authenticatie inschakelen

Als je account aan alle voorwaarden voor twee-factor-authenticatie voldoet, wordt je gevraagd deze voorziening in te schakelen wanneer je je Mac voor het eerst gebruikt. Je kunt twee-factor-authenticatie ook inschakelen in het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren. Kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'. Log in bij je account, klik op 'Accountgegevens' en klik vervolgens op 'Beveiliging'.

Belangrijk: Als je twee-staps-verificatie gebruikt, moet je deze voorziening eerst uitschakelen voordat je twee-factor-authenticatie kunt inschakelen. Log hiervoor in bij je Apple ID-accountpagina. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig' en klik vervolgens op 'Schakel twee-staps-verificatie uit'. Je wordt gevraagd nieuwe beveiligingsvragen aan te maken en je geboortedatum te controleren. Je ontvangt een e-mail waarin wordt bevestigd dat twee-staps-verificatie voor jouw Apple ID is uitgeschakeld.

Twee-factor-authenticatie gebruiken

Als je bent aangemeld en je Apple ID en wachtwoord voor het eerst invoert op een nieuw apparaat, wordt je gevraagd om je identiteit te bevestigen door een zescijferige code in te voeren. Deze code wordt automatisch op je andere apparaten weergegeven of naar een vertrouwd telefoonnummer verstuurd. Log in met je code en ga naar je gegevens op je nieuwe apparaat.

Je hoeft op dat apparaat geen verificatiecode meer in te voeren, tenzij je uitlogt bij iCloud, het apparaat wist of uit veiligheidsoverwegingen het wachtwoord moet wijzigen.

Je kunt je vertrouwde apparaten en telefoonnummers beheren in het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren op een vertrouwde Mac, via 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Apple ID' op een vertrouwd iOS-apparaat of door in te loggen bij je Apple ID-accountpagina.

Zie het Apple Support-artikel Twee-factor-authenticatie voor Apple ID.