Safari-suggesties

Als je in Safari zoekt, krijg je onder andere Safari-suggesties van het internet, resultaten uit iTunes en de App Store, bioscooptijden en locaties in de buurt.

Als 'Safari-suggesties' is ingeschakeld in Safari, worden je zoekopdrachten, de Safari-suggesties die je selecteert en verwante gebruiksgegevens naar Apple verstuurd. Als locatievoorzieningen zijn ingeschakeld op je Mac en je een zoekopdracht uitvoert met Safari terwijl Spotlight-suggesties is ingeschakeld, wordt de locatie van je Mac aan Apple doorgegeven. Als je Mac toegang tot abonnementsdiensten voor muziek of video heeft, kunnen bepaalde gegevens, zoals de namen van de abonnementsdiensten en de abonnementstypen, naar Apple worden verstuurd om je relevantere muziek- en videosuggesties te tonen. Je accountnaam, je nummer en je wachtwoord worden niet naar Apple verstuurd. De locatiegegevens, zoekopdrachten en gebruiksgegevens die naar Apple worden verstuurd, worden door Apple alleen gebruikt om de Safari-suggesties relevanter te maken en om andere producten en diensten van Apple te verbeteren.

Als je niet wilt dat je Safari-zoekopdrachten en je gebruiksgegevens voor de Safari-suggesties naar Apple worden verstuurd, kun je Safari-suggesties uitschakelen in Safari. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Zoeken' en schakel het aankruisvak voor Safari-suggesties uit.

Je kunt locatievoorzieningen voor Safari-suggesties uitschakelen in het paneel 'Beveiliging en privacy' in Systeemvoorkeuren op je Mac. Hiervoor klik je op de tab 'Privacy', selecteer je 'Locatievoorzieningen', selecteer je 'Details' naast 'Systeemvoorzieningen' en schakel je 'Locatiegebonden suggesties' uit. Als je locatievoorzieningen uitschakelt op je Mac, wordt je exacte locatie niet naar Apple verstuurd. Om relevante zoeksuggesties weer te geven, kan Apple het IP-adres van je internetverbinding aan een geografische regio koppelen om je locatie bij benadering te bepalen.

Door gebruik te maken van deze voorzieningen, geef je Apple, haar dochterondernemingen en haar vertegenwoordigers toestemming om deze gegevens te versturen, te verzamelen, bij te houden, te verwerken en te gebruiken zoals hierboven is beschreven.

De door Apple verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy. Mogelijk zijn niet alle functies van Safari-suggesties in alle talen en regio's beschikbaar; sommige functies van Safari-suggesties kunnen ook per regio verschillen.