Touch ID

Dit is een functie voor vingerafdrukherkenning die op sommige Mac-computers beschikbaar is. Met Touch ID kun je je Mac en bepaalde onderdelen die met een wachtwoord zijn beveiligd ontgrendelen. Ook kun je Apple Pay gebruiken om aankopen te doen op het internet of bij de iTunes Store, de App Store en Apple Books.

Touch ID bevindt zich in de rechterbovenhoek van het toetsenbord, naast de Touch Bar of de rij met functietoetsen, afhankelijk van het type Mac.

Touch ID, in de rechterbovenhoek van het toetsenbord.

Om Touch ID te gebruiken, plaats je je vinger erop. Je configureert Touch ID door Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' te kiezen en op 'Touch ID' te klikken.

Zie het Apple Support-artikel Touch ID gebruiken op een Mac voor meer informatie over Touch ID.