Control Strip

Dit is een functie van de Touch Bar die op sommige Mac-computers beschikbaar is. Met de Control Strip aan de rechterkant van de Touch Bar kun je onder andere de helderheid en het volume instellen en Siri vragen stellen. Je kunt de Control Strip uitbreiden met extra instellingen en functies.

De Touch Bar aan de bovenkant van het toetsenbord, met aan de linkerkant knoppen die per app of taak van functie veranderen en aan de rechterkant de Control Strip die is samengevouwen.
  • De Control Strip uitvouwen: Tik op de uitvouwknop in de Touch Bar.

De samengevouwen Control Strip met (van links naar rechts) knoppen om de Control Strip uit te vouwen, de helderheid en het volume aan te passen, het geluid te dempen of in te schakelen en Siri een vraag te stellen.
  • De Control Strip gebruiken: Tik op de knoppen in de uitgevouwen Control Strip om instellingen en functies van macOS te gebruiken, zoals Mission Control en Launchpad, of om het afspelen van video's of muziek te regelen. Bij sommige instellingen kun je de knop ingedrukt houden om de instelling te wijzigen. De helderheid en het volume kun je ook instellen door snel naar links of rechts te vegen over de knoppen.

De uitgevouwen Control Strip met (van links naar rechts) knoppen voor de helderheid van het beeldscherm, Mission Control, Launchpad, de helderheid van het toetsenbord, het afspelen van video's of muziek en het regelen van het volume.
  • De Control Strip samenvouwen: Tik op de sluitknop.