gastgebruiker

Je kunt anderen tijdelijk met je Mac laten werken door gastgebruik toe te staan. Je hoeft hen dan niet afzonderlijk als standaardgebruikers toe te voegen.

• Gasten hebben geen wachtwoord nodig om in te loggen.

• Gasten kunnen de gebruikers- of computerinstellingen niet wijzigen.

• Gasten kunnen niet extern inloggen als 'Extern inloggen' is ingeschakeld in het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren.

Bestanden die door een gast worden aangemaakt, worden bewaard in een tijdelijke map. Deze map en de inhoud ervan worden echter verwijderd wanneer de gast uitlogt.

Je kunt gasttoegang in combinatie met de Zoek mijn-app gebruiken om je Mac te vinden als je deze kwijt bent. Je kunt zien waar je Mac is als iemand je Mac vindt, inlogt als gast en vervolgens met Safari het internet op gaat.

Opmerking: Als FileVault is ingeschakeld, kunnen gasten alleen Safari gebruiken; ze hebben geen toegang tot je versleutelde schijf en kunnen geen bestanden aanmaken.