menubalk

De menubalk bevindt zich boven in het scherm van de Mac. De menubalk bevat het Apple-menu , appmenu's en diverse statusmenu's, onder andere voor wifi , Spotlight  en Siri . Je kunt aanpassen welke statusonderdelen worden weergegeven in het paneel 'Dock en menubalk' in Systeemvoorkeuren. Het bedieningspaneel  en het berichtencentrum (klik op de datum en tijd) zijn altijd beschikbaar in de menubalk.