twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag voor je Apple ID die is ontworpen om ervoor te zorgen dat jij de enige persoon bent die toegang heeft tot je account, zelfs als iemand je wachtwoord weet.

Je kunt twee-factor-authenticatie inschakelen en je vertrouwde apparaten en telefoonnummers beheren door in te loggen bij je Apple ID-accountpagina.

Registreren voor twee-factor-authenticatie

Als je account voldoet aan alle vereisten voor twee-factor-authenticatie, wordt je gevraagd deze functie in te schakelen als je je apparaat voor de eerste keer gebruikt.

Belangrijk: Als je twee-staps-verificatie gebruikt, moet je dit uitschakelen voordat je twee-factor-authenticatie kunt inschakelen. Log hiervoor in bij je Apple ID-accountpagina. Tik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig' en tik op 'Schakel twee-staps-verificatie uit'. Je wordt gevraagd nieuwe beveiligingsvragen te bedenken en je geboortedatum te verifiëren. Je ontvangt een e-mail met de bevestiging dat twee-staps-verificatie is uitgeschakeld voor je Apple ID.

Twee-factor-authenticatie gebruiken

Wanneer je eenmaal bent geregistreerd en je Apple ID en wachtwoord voor het eerst invoert op een nieuw apparaat, wordt je gevraagd je identiteit te verifiëren met een zescijferige controlecode. Deze code wordt automatisch weergegeven op je overige apparaten of naar een vertrouwd telefoonnummer gestuurd. Voer de code in om in te loggen en toegang te krijgen tot je informatie op je nieuwe apparaat.

Je wordt niet nogmaals om een verificatiecode gevraagd op dat apparaat, tenzij je volledig uitlogt op je apparaat, je apparaat wist of je wachtwoord om veiligheidsredenen moet wijzigen.

Raadpleeg het Apple Support-artikel Twee-factor-authenticatie voor Apple ID.