Het FaceTime-venster in een groepsgesprek met deelnemers die worden weergegeven in een raster.

Aan de slag met FaceTime

Je kunt videogesprekken voeren die je het gevoel geven alsof je een persoonlijke vergadering bijwoont, FaceTime-audiogesprekken vanaf je Mac starten of met meerdere personen deelnemen aan een FaceTime-groepsgesprek.

Aan de slag met FaceTime op de Mac

Een FaceTime-venster met drie personen en bewegende achtergronden. De persoon in het midden steekt de duimen van beide handen omhoog.

Reageren met reacties

Tijdens een videogesprek kun je anderen laten weten hoe je je voelt met 3D-animaties die op het scherm verschijnen, zoals hartjes, confetti, lasers of regen. Je kunt zelfs handgebaren gebruiken om een reactie toe te voegen.

Reacties toevoegen met handgebaren

Een gedeeld scherm tijdens een FaceTime-videogesprek. In het venster aan de linkerkant worden de presentator en een Keynote-presentatie weergegeven in een grote presentator-overlay. In het venster aan de rechterkant worden drie deelnemers weergegeven.

In beeld blijven terwijl je je scherm deelt

Gebruik de presentator-overlay om jezelf in je volgende videogesprek voor het materiaal te plaatsen dat je presenteert. Gebruik een grote overlay om je materiaal naast je te plaatsen of toon alleen je gezicht door een kleine cirkel op elke willekeurige plek in de presentatie te plaatsen.

De presentator-overlay gebruiken

Een MacBook Pro met een actief FaceTime-groepsgesprek. Daarachter een pc met een actief FaceTime-groepsgesprek op web.

Iedereen mag meepraten

Je kunt iedereen uitnodigen om deel te nemen aan je FaceTime-gesprek, zelfs als ze een Android- of Windows-apparaat gebruiken.

Een link gebruiken om personen uit te nodigen voor een FaceTime-gesprek op de Mac

Het FaceTime-venster tijdens een videogesprek. In een tegel rechtsonder wordt de persoon weergegeven die het gesprek heeft geïnitieerd. In een grote tegel worden een twee deelnemers weergegeven, met rechtsboven in de tegel een Live Photo-knop waarop bellers kunnen klikken om het moment vast te leggen.

Bijzondere momenten vastleggen

Maak een Live Photo van een andere deelnemer tijdens een videogesprek en bewaar deze automatisch in Foto's.

Een Live Photo maken

Om in de gebruikershandleiding voor FaceTime te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.