Apple TV wordt niet herkend in iTunes

Als links in het iTunes-venster uw Apple TV niet wordt weergegeven (onder Apparaten) wanneer u probeert om inhoud te synchroniseren, volgt u de stappen in dit artikel.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Eerste stappen

1. Controleer of u de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
  2. Controleer of u de nieuwste versie van de Apple TV-software hebt geïnstalleerd.
  3. Als u Mac OS X v10.6 (Snow Leopard) gebruikt, zorgt u ervoor dat Bonjour-update 2010-001 of hoger geïnstalleerd is. (U moet de computer opnieuw opstarten na de installatie van deze update zodat deze wordt toegepast.)
  4. Controleer of uw Apple TV is ingeschakeld en goed is aangesloten op uw tv en of u in de Apple TV-interface kunt navigeren.
  5. Controleer of uw Apple TV goed is aangesloten op uw netwerk en het netwerk correct is geconfigureerd. Wanneer u uw Apple TV configureert en uw draadloze netwerk niet zichtbaar is, sluit u het selectievenster door op de menuknop te drukken en keert u vervolgens terug, zodat opnieuw wordt gescand.
  6. U kunt niet vanaf meerdere computers tegelijk streamen of synchroniseren. Als u uw Apple TV hebt geconfigureerd om vanaf een andere iTunes-bibliotheek te synchroniseren, is uw Apple TV niet beschikbaar in iTunes. Ga naar het menu Bronnen op uw Apple TV en selecteer de computer waarvan u probeert te synchroniseren.

Tips

• Controleer de netwerkverbinding op de Apple TV door een filmtrailer af te spelen via Films > Trailers.
  • Controleer of de computer die u gebruikt toegang heeft tot de iTunes Store.
  • Als u de Apple TV in een school- of kantooromgeving gebruikt, dient u ervoor te zorgen dat uw Apple TV deel uitmaakt van hetzelfde netwerksegment als uw computer (neem contact op met uw netwerkbeheerder), anders detecteert iTunes uw Apple TV niet.

Raadpleeg de Apple TV Gebruikershandleiding voor meer informatie over hoe u uw Apple TV configureert.

Als de Apple TV nog altijd niet in de iTunes-bronlijst verschijnt (onder Apparaten) nadat u bovenstaande items hebt gecontroleerd, probeert u deze stappen.  Nadat u elke stap hebt uitgevoerd, controleert u of uw Apple TV in de iTunes-bronlijst verschijnt. Wanneer uw Apple TV in de iTunes-bronlijst verschijnt, hoeft u geen verdere oplossingen meer te proberen en kunt u doorgaan met de configuratie van uw Apple TV.

1. Start iTunes opnieuw (stop of sluit iTunes en open iTunes vervolgens opnieuw).

2. Verbind Apple TV opnieuw met iTunes.

1. Kies iTunes > Voorkeuren (Mac) of Bewerken > Voorkeuren (Windows), klik op Apple TV en zorg ervoor dat "Zoek naar Apple TV's" is geselecteerd.
  2. Als de firewall in Mac OS X is ingeschakeld (in het paneel Delen van de Systeemvoorkeuren), dient u ervoor te zorgen dat Gedeelde iTunes-muziek is geselecteerd.
  3. Open iTunes op uw computer.
  4. Selecteer in de lijst Apparaten het Apple TV-symbool met de tekst "Klik en stel in".
  5. Voer de toegangscode van vijf cijfers van uw tv-scherm in.

3. Stel opnieuw in.

Als u nog altijd problemen ondervindt, kunt u proberen om uw apparatuur opnieuw in te stellen door de netsnoeren van de volgende apparaten los te koppelen:

• Apple TV
  • Uw tv
  • Uw draadloze netwerkapparatuur of AirPort-basisstation
  • Uw router van het stopcontact

Wacht dertig seconden en sluit alles vervolgens weer op de netvoeding aan.

4. Start uw computer opnieuw op.

5. Maak opnieuw verbinding met het netwerk (draadloos) of start uw netwerkrouter opnieuw op.

Als u een AirPort-basisstation hebt, raadpleegt u het onderdeel Probleemoplossing van de installatiehandleiding voor uw model. Als u een router van een andere fabrikant gebruikt, raadpleegt u de documentatie die bij de router is meegeleverd.

6. Installeer iTunes opnieuw.

7. Configureer de firewallsoftware.

Als u Mac OS X 10.5 (Leopard) gebruikt, raadpleegt u dit artikel voor informatie over het configureren van de firewall. Voor Mac OS X 10.4 en ouder dient u ervoor te zorgen dat UDP-poort 5353 (Bonjour) in uw firewall is geopend. Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u deze stappen. Als u andere firewallsoftware of -hardware gebruikt, raadpleegt u de bijbehorende softwaredocumentatie voor meer informatie over hoe u UDP-poort 5353 opent.

8. Als u Windows gebruikt, probeert u services en opstartonderdelen uit te schakelen die conflicten kunnen veroorzaken.

9. Als u een draadloze verbinding gebruikt, probeert u een bedrade verbinding via een netwerkswitch of -router.

10. Als het probleem aanhoudt, probeer alle andere netwerkapparaten te negeren en rechtstreeks op de Ethernet-poort van de computer aan te sluiten.

Gerelateerd artikel: Apple TV: komt niet voor in de lijst met apparaten van iTunes wanneer aangesloten via Ethernet.