iOS: een goed begrip van geluiden, beltonen en waarschuwingen

U kunt een iPhone, iPad of iPod touch instellen om waarschuwingsgeluiden af te spelen voor bijvoorbeeld inkomende berichten, nieuwe e-mails, oproepen en herinneringen. U kunt ook waarschuwingen instellen voor afspraken, het verzenden van e-mails, het indrukken van toetsen en het vergrendelen van het apparaat.

Geluidsinstellingen wijzigen: ga naar Instellingen > Geluiden. Beschikbare opties zijn onder andere:

• Het volume van het belsignaal en de meldingen van het apparaat aanpassen.
  • Beletten dat de zijknoppen het volume van het belsignaal kunnen wijzigen.
  • De beltoon instellen. Als u een beltoon voor een specifieke persoon wilt instellen, gaat u naar de kaart van deze persoon in Contacten.
  • Waarschuwingstonen en andere tonen instellen.
  • Toetsenbordklikken in- en uitschakelen alsook vergrendelgeluiden van het apparaat in- en uitschakelen.

Trillen van de iPhone

U kunt instellen of de iPhone moet trillen wanneer u een oproep ontvangt of wanneer u het geluid uitschakelt. Bovendien kunt u ook trillingspatronen instellen. Ga naar Instellingen > Geluiden en kies een item in de lijst Geluiden en trillingspatronen. Tik op 'Trilling' om een patroon te selecteren.

Een aangepast trillingspatroon aanmaken

1. Tik op Instellingen > Geluiden en selecteer een waarschuwingstype in de lijst Geluiden en trillingspatronen.
  2. Tik op Trilling > Maak nieuwe trilling.
  3. Maak een trillingspatroon aan door het scherm aan te raken en erop te tikken.

Het geluid van een apparaat uitschakelen

• iPhone: verschuif de aan/uit-schakelaar voor het belsignaal aan de zijkant van het apparaat.
  • iPad: houd de onderkant van de volumeknop ingedrukt.
    Als u gewoon meldingen, waarschuwingen en geluidseffecten wilt dempen, versleept u de zijschakelaar naar onder.
  • iPod touch: houd de onderkant van de volumeknop ingedrukt.

Opmerkingen:

• De aan/uit-schakelaar voor het belsignaal van de iPhone en de zijschakelaar van de iPad dempen het afspelen van audio niet zoals bij muziek, podcasts, video en games.
  • U kunt ook de instelling Niet storen gebruiken om oproepen, waarschuwingen en meldingen stil te houden.
  • Klokalarmen spelen nog steeds het alarm af via de ingebouwde luidspreker wanneer het geluid van het apparaat is uitgeschakeld.