Mac OS X Server: alternatieven voor de Windows NT 4.0-domeincontrollertechnologie (PDC)

Dit artikel bevat informatie over alternatieven voor de Microsoft Windows NT 4.0-domeincontroller (PDC) die niet meer wordt ondersteund door Windows 7 en nieuwere clients, noch door Lion Server.

Achtergrond

De Windows NT 4.0-domeincontroller is een systeem met netwerkgebruikers en groepsmachtigingen dat wordt gebruikt door Windows Vista en oudere clients en Windows 2008 en oudere servers. Mac OS X Server v10.6 en ouder bevatten de mogelijkheid om een primaire of reservedomeincontroller (respectievelijk PDC of BDC) te zijn voor deze Windows-systemen.

Windows 7 en nieuwere clients bieden niet langer ondersteuning voor de Windows NT 4.0 PDC-technologie die wordt geleverd in Mac OS X Server v10.6 en ouder. Raadpleeg het artikel Windows NT 4.0-domeindeelname wordt niet ondersteund in Windows 7 en Windows Server 2008 R2 van Microsoft Technet voor meer informatie.

De Windows NT 4.0-domeincontroller is geen functie van Lion Server.

Oplossingen

• U kunt Mac OS X Server integreren in een Active Directory-domein. Ontdek meer over directory-integratie in de gids Geavanceerd beheer van Lion Server of de gids Mac OS X v10.6 Open Directory-beheer die u vindt in de handleidingen voor Apple-servers en bedrijfssoftware.
  • Gebruikers kunnen op de Windows-computer een identiteitscontrole uitvoeren en inloggen en vervolgens handmatig sharepunten gehost op Lion Server activeren.
  • U kunt de Samba SMB-server installeren op de Mac OS X Server en deze configureren door Active Directory-aanmeldingsverificatie voor Windows te voorzien.
  • U kunt een gratis vervangend Windows-inlogvenster van een andere fabrikant installeren op uw Windows-clients, genaamd pGina. Met deze software kan Windows rechtstreeks de identiteit controleren bij Mac OS X Server Open Directory of een andere LDAP-adreslijst. Raadpleeg http://www.pgina.org voor meer informatie.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.