Lion Server uitschakelen

Lion Server is een programma en een verzameling services die kunnen worden toegevoegd aan OS X Lion. Als u Lion Server hebt geïnstalleerd maar vaststelt dat u dit niet langer wilt gebruiken, volgt u deze instructies om het uit te schakelen.

1. Open het programma Server.
  2. Als u een welkomstscherm en een knop genaamd Configureer ziet, hebt u Lion Server niet ingesteld. Stop het programma Server en ga naar stap 8.
    Als u echter geen welkomstscherm en geen knop Configureer ziet, gaat u naar stap 3.

3. Controleer de lijst Voorzieningen links in het venster van het programma Server. Selecteer elke voorziening die is ingeschakeld (wordt aangegeven door een groene stip) en verander de schakelaar rechts boven van Aan naar Uit.
  4. Klik op het symbool van uw computer in de lijst Hardware. Deze vindt u links onder de lijst Voorzieningen.
  5. Klik op het tabblad Instellingen.
  6. Als het aankruisvakje naast "Wijs systeemresources toe aan servervoorzieningen" is aangevinkt, vinkt u dit uit. Hierdoor wordt een bericht weergegeven waarin wordt gemeld dat u de computer opnieuw moet opstarten zodat de wijziging van kracht wordt. Klik op "Herstart later".
  7. Stop het programma Server.
  8. Verwijder het programma Server uit uw Dock. U kunt dit verwijderen uit uw map Programma's maar dit is niet noodzakelijk. U kunt ook de map Server verwijderen waarin de geavanceerde Server Admin Tools worden bewaard indien u deze afzonderlijk hebt geïnstalleerd.
  9. Start uw computer opnieuw op als u dit werd gevraagd in stap 6.