Lion Server: Lion Server installeren op een leeg volume

Ontdek hier hoe u Lion Server installeert op een lege harde schijf of partitie.

Als u Lion Server wilt installeren op een lege partitie, moet u Lion Server of Snow Leopard Server uitvoeren en moeten het Lion-installatieprogramma en het programma Server zich in dezelfde map bevinden. Als u Lion Server net hebt aangeschaft, dienen deze onderdelen zich te bevinden in de map Programma's op de opstartschijf.

1. Open "Mac OS X Lion-installatie".
  2. Klik op Ga door en geef aan dat u akkoord gaat met de softwarelicentieovereenkomst als u hiermee akkoord gaat.
  3. Klik op de knop "Toon alle schijven...".
  4. Selecteer een lege schijf voor de installatie.
  5. Als u Lion Server v10.7.1 of lager installeert, klikt u op de knop Pas aan. Als u Lion Server v10.7.2 of hoger installeert, gaat u naar stap 8.
  6. Selecteer het pakket van de serversoftware.
  7. Klik op OK.
  8. Klik op Installeer.
  9. Voer uw beheerderswachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.

Het Lion-installatieprogramma wordt gedownload en installeert de onderdelen van Lion Server op de doelschijf en vervolgens start het opnieuw op in de Serverassistent. Opmerking: de installatie van Lion Server vereist internettoegang.