Time Machine: informatie over "Time Machine voltooide de controle van uw reservekopieën. Ter bevordering van de betrouwbaarheid moet Time Machine een nieuwe reservekopie voor u maken".

Apple heeft een probleem ontdekt in sommige Time Capsule-systemen die eerdere reservekopieën mogelijk onbeschikbaar maken. De update voor reservekopieën via Time Capsule verbetert de betrouwbaarheid van aangetaste Mac OS X v10.6-systemen door een nieuwe reservekopie te maken.

Nadat u de update voor reservekopieën via Time Capsule hebt geïnstalleerd, ziet u mogelijk deze waarschuwing voor uw volgende geplande reservekopie van Time Machine:

Time Machine voltooide de controle
van uw reservekopieën. Ter bevordering van de betrouwbaarheid moet Time
Machine een nieuwe reservekopie voor u maken.

Klik op "Maak nieuwe reservekopie" om een nieuwe reservekopie te maken. Hiermee
verwijdert u uw bestaande reservekopiegeschiedenis.  Dit kan
enkele uren duren.

Klik op "Maak later een reservekopie" om morgen een herinnering te krijgen. Time
Machine zal gedurende deze tijd geen reservekopieën maken.

Dialoogvenster waarin wordt gevraagd een nieuwe reservekopie te starten of later een reservekopie te maken

Klik op de knop "Maak nieuwe reservekopie" om een nieuwe reservekopie te maken. Hiermee verwijdert u uw bestaande reservekopiegeschiedenis.  Dit kan enkele uren duren. Tip: als u een nieuwe reservekopie sneller wilt maken, sluit u tijdelijk uw Mac rechtstreeks aan op uw Time Capsule via een Ethernet-kabel.

Opmerking: als u klikt op "Maak later een reservekopie", krijgt u binnen 24 uur opnieuw het dialoogvenster. Time Machine zal gedurende deze tijd geen reservekopieën maken. U kunt het dialoogvenster openen wanneer u dit wenst door Maak nu een reservekopie te kiezen in het menu Extra van Time Machine of door het pictogram van Time Machine in het Dock ingedrukt te houden.

Tip: in Mac OS X v10.6.4 of hoger kunt u uw Time Machine-reservekopieën via Time Capsule verifiëren. Houd de Option-toets ingedrukt en klik op het pictogram van Time Machine in de menubalk. Kies Controleer reservekopie in het menu Time Machine.

Als u Mac OS X v10.5 gebruikt, volgt u deze instructies om te bepalen of u een nieuwe reservekopie moet maken:

Opmerking: dit kan meerdere uren duren. Het is dus aanbevolen dat u uw Mac aansluit op de Time Capsule met een Ethernet-kabel voor een betere prestatie.

1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple.
  2. Kies Time Machine in het menu Weergave.
  3. Verplaats de schuifbalk naar "Uit" om de Time Machine-reservekopieën uit te schakelen.
  4. Open Schijfhulpprogramma in /Programma's/Hulpprogramma's.
  5. Open een Finder-venster en zoek uw Time Capsule in het onderdeel "Gedeeld" van de navigatiekolom.
  6. Klik op Time Capsule. Voer indien nodig uw wachtwoord in.
  7. Zoek de schijfkopie van uw Time Machine-reservekopie (de schijfkopie bevat de naam van uw computer in de bestandsnaam).
  8. Sleep de schijfkopie naar de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma.
  9. Selecteer de schijfkopie en klik op Controleer.
  10. Als Schijfhulpprogramma "Fout: controle of reparatie van bestandssysteem mislukt" meldt, moet u een nieuwe reservekopie maken. Opmerking: herstel de schijfkopie niet met Schijfhulpprogramma.

Als u een nieuwe reservekopie van uw Mac wilt maken, kiest u Maak nu reservekopie via het pictogram Time Machine in de menubalk.