Over de Mac OS X v10.6.2-update

Leer meer over de Mac OS X v10.6.2-update.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard-verpakkingMac OS X v10.6.2-update

Deze update wordt aanbevolen voor gebruikers van Mac OS X v10.6 t/m v10.6.1 Snow Leopard en bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van uw Mac.

Voor gedetailleerde informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u deze webpagina.

Uw systeem bijwerken

U moet een reservekopie van uw systeem maken voor de installatie. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.

Onderbreek het installatieproces niet zodra u dit hebt gestart om uw systeem bij te werken. U kunt onverwachte resultaten krijgen als op uw computer systeemsoftwarewijzigingen van andere fabrikanten zijn geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op een andere manier hebt gewijzigd.

Kies Software-update in het menu Apple (???) om te controleren op de laatste Apple-software via het internet, inclusief deze update.

Als uw computer niet up-to-date is, kunnen ook andere beschikbare software-updates voor uw computer mogelijk worden weergegeven die u dient te installeren. Als de melding "De software is up-to-date" wordt weergegeven door Software-update, kunt u er zich van verzekeren dat alle beschikbare updates zijn geïnstalleerd.

Let wel dat de grootte van een update kan variëren volgens computer bij de installatie via Software-update. Bepaalde updates moeten vóór andere updates worden geïnstalleerd. Voer Software-update dus meer dan één keer uit om ervoor te zorgen dat u over alle beschikbare updates beschikt.

U kunt het installatieprogramma voor de update handmatig downloaden. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken, maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma's zijn beschikbaar via Apple Supportdownloads.

Wat biedt deze update u?

Algemene verbeteringen voor het besturingssysteem voor:

• problemen waarbij gegevens werden verwijderd bij het gebruik van een gastaccount
  • problemen waarbij uw systeem onverwacht uitlogt
  • de betrouwbaarheid van menu-extra's
  • problemen met Woordenboek bij het gebruik van Hebreeuws als hoofdtaal
  • het sluitergeklik bij het maken van een schermafbeelding
  • problemen met de veegbeweging met vier vingers
  • problemen met het toevoegen van afbeeldingen aan contacten in het Adresboek
  • problemen met Front Row waarbij video's aan een langzame framesnelheid worden getoond
  • het aanmaken van mobiele accounts voor Active Directory-gebruikers
  • de betrouwbaarheid en duur van VPN-verbindingen
  • algemene verbeteringen voor de betrouwbaarheid van iWork, Aperture, Final Cut Studio, MobileMe en iDisk
  • algemene verbeteringen voor VoiceOver-prestaties
  • deze update verhelpt problemen met de weergave van video en de prestaties voor de iMac (21,5-inch, eind 2009) en de iMac (27-inch, eind 2009) die kunnen optreden in sommige situaties wanneer AirPort is ingeschakeld

Verbeteringen voor lettertypen voor:

• problemen met de spatiëring van lettertypen
  • problemen waarbij enkele lettertypen ontbreken
  • problemen met het dupliceren van lettertypen
  • problemen met sommige PostScript Type 1-lettertypen die niet correct werken

Grafische verbeteringen voor:

• problemen met het aansluiten van beeldschermen op DVI- en Mini DisplayPort-adapters
  • problemen waarbij de instellingen van de helderheid niet worden bewaard bij het herstarten
  • problemen met de functionaliteit van specifieke schermmodellen
  • de algemene toename van de betrouwbaarheid en de prestaties bij het gebruik van sommige programma's

Verbeteringen voor Mail voor:

• problemen waarbij de ongelezen e-mailberichten in Mail niet juist worden bijgewerkt als die op een andere computer zijn gelezen
  • problemen waarbij verwijderde RSS-kanalen opnieuw verschijnen
  • problemen waarbij Mail geen bijlagen kan weergeven bij het opstellen van een nieuw e-mailbericht
  • problemen waarbij Adresboek en/of Mail niet meer reageert/reageren bij het openen
  • verbeterde compatibiliteit voor regelterugloop bij het versturen van berichten naar bepaalde mailclients en Microsoft Exchange Server
  • problemen waarbij Mail "Account overschreed bandbreedtelimieten" weergeeft voor bepaalde Gmail-accounts

Verbeteringen voor MobileMe voor:

• de prestatie bij het openen van bestanden op iDisk via de Finder en het synchroniseren van iDisk-bestanden
  • problemen waarbij het synchroniseren van iDisk-bestanden enkel de "onderdelen controleert"
  • de betrouwbaarheid en prestatie bij het synchroniseren van contacten, agenda's en bladwijzers met MobileMe (de synchronisatie met iTunes en iSync is ook verbeterd)
  • problemen waarbij enkele gebruikers niet kunnen inloggen in het systeemvoorkeurenpaneel van MobileMe

Verbeteringen voor Network File Systems (NFS) voor:

• de compatibiliteit met externe AFP-servers
  • de synchronisatie van bestanden voor mobiele thuismappen

Verbeteringen voor Afdrukken en faxen voor:

• de verbetering van automatische printerupdates
  • het afdrukvenster waarbij u een fax kunt versturen naar meer dan een ontvanger

Verbeteringen voor Safari voor:

• problemen waarbij afbeeldingen worden vervormd in Top Sites
  • de betrouwbaarheid van de Safari-plugin

De Mac OS X v10.6.2-combo-update beschikt ook over verbeteringen voorzien in de Mac OS X v10.6.1-update.