PowerBook G4: de batterij verwijderen of installeren

Lees hier hoe u een batterij verwijdert uit of installeert in uw PowerBook G4 (12-inch), PowerBook G4, PowerBook G4 (Gigabit Ethernet), PowerBook G4 (DVI) of PowerBook G4 (1 GHz/867 MHz).

PowerBook G4 (12 inch)

De batterij verwijderen

1. Zet uw computer uit.
    Waarschuwing: als u de batterij verwijdert voordat uw computer is uitgeschakeld, kunt u gegevens verliezen.
  2. Draai de computer om.
  3. Zoek de batterijvergrendeling.
  4. Draai de batterijvergrendeling met een munt een kwartdraai rechtsom om de batterij te ontgrendelen. Verwijder de batterij voorzichtig.

Afbeelding 1: de batterij verwijderen

De vervangende batterij installeren

1. Sluit het beeldscherm en draai de computer om.
  2. Vervang de batterij door deze gelijk in het batterijvak te schuiven. Draai de vergrendeling met een munt een kwartdraai linksom om de batterij op zijn plaats vast te zetten.

Afbeelding 2: De batterij vervangen

PowerBook G4 tot en met PowerBook G4 (1 GHz/867 MHz)

Afbeelding 3: batterijlocatie

De batterij verwijderen

1. Schakel de computer uit.
  2. Draai de computer om.
  3. Zoek de batterijvergrendeling(en).

Afbeelding 4: de batterij verwijderen bij een PowerBook 4 tot en met PowerBook G4 (1 GHz/867 MHz)

4. Schuif de vergrendeling naar onder en verwijder de batterij voorzichtig.

De batterij plaatsen

1. Plaats de batterij met de LED-zijde eerst schuin in het batterijvak.
  2. Druk stevig op de batterij totdat de vergrendeling op zijn plaats zit.

PowerBook G4 (15-inch  FW800) tot en met PowerBook G4 (15-inch Double-Layer SD)
PowerBook G4 (17 inch)
PowerBook G4 (17 inch, 1,33 GHz)

De batterij verwijderen

1. Schakel de computer uit.
  2. Draai de computer om.
  3. Zoek de batterijvergrendeling(en).

Afbeelding 5: de batterij verwijderen bij een PowerBook G4 (17-inch) en PowerBook G4 (17-inch 1.33GHz)

Opmerking: MacBook Pro-, PowerBook G4- (17-inch) en PowerBook G4- (17-inch 1.33GHz) computers hebben een verschillende batterijlocatie.  Aanzicht van de computer kan variëren per model.
  4. Schuif de vergrendeling naar onder en verwijder de batterij voorzichtig.

De batterij plaatsen

1. Plaats de batterij met de LED-zijde laatst schuin in het batterijvak zoals weergegeven op afbeelding 5.
  2. Druk stevig op de batterij totdat de vergrendeling op zijn plaats zit.

De batterij veranderen terwijl de computer zich in de sluimerstand bevindt

Als uw batterij bijna leeg is terwijl u werkt, kunt u de computer in de sluimerstand plaatsen en de batterij vervangen door een opgeladen batterij. De interne back-upbatterij voorziet voldoende stroom om ongeveer een minuut de inhoud van het geheugen (RAM) te bewaren. Opmerking: dit werkt niet bij Mac OS X v10.0.