MacBook Air (eind 2008 en medio 2009) met Solid State Drive: foutbericht over bestandslocatie bij installatie van Microsoft Windows XP

Na het formatteren van de Boot Camp-partitie en het kopiëren van de Microsoft Windows XP-bestanden van de dvd naar de Solid State Drive (SSD) van een MacBook Air (medio 2009) of MacBook Air (eind 2008) kan er een installatiebericht verschijnen dat aangeeft dat het "asms"-bestand niet kan worden gevonden.

Het installatieprogramma wordt eventueel onderbroken met een van de volgende berichten:

• "Unable to locate file 'asms', cannot continue" ('Kan het bestand asms niet vinden. Installatie kan niet worden voortgezet')
  • "The file 'asms' on Windows XP Professional Service Pack 2 CD is needed" ('Het bestand asms op de Windows XP Professional Service Pack 2-cd is vereist')

U kunt het volgende doen om dit te corrigeren:

1. Verwijder de Windows-dvd NIET uit het extern USB-station.
  2. Schakel de MacBook Air uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.
  3. Start de computer op terwijl u de knop Option ingedrukt houdt.
    De computer start op en geeft drie pictogrammen weer: een hardeschijfpictogram met de naam Macintosh HD, een hardeschijfpictogram met de naam Windows en een dvd-pictogram met de naam Windows.
  4. Klik op het hardeschijfpictogram Windows zodat het is geselecteerd en klik op de pijl eronder.

Windows start nu opnieuw op en de installatie hoort op de gewone manier verder te gaan.