Informatie over automatische processorsnelheid

Leer wat automatische processorsnelheid is en hoe u hiermee energie en batterijvoeding bespaart.

Door de processorsnelheid in te stellen op Automatisch kunt u energie besparen op uw computer. Wanneer u de computer inschakelt, worden de spanning, bussnelheid en kloksnelheid van de microprocessor aangepast om tegemoet te komen aan de huidige behoeften van het systeem. Dit ontwerp biedt voordelen zoals een langere levensduur van de batterij op draagbare computers en minder werkende ventilatoren op desktopcomputers dankzij lagere bedrijfstemperaturen.

Als u professionele programma's, games met intensieve videoverwerking of andere programma's gebruikt die de microprocessor intensief gebruiken, biedt de optie Automatisch in het paneel Energiestand mogelijk niet de beste microprocessorprestaties. Als u weet dat u de microprocessor zwaar gaat belasten, wijzigt u de instelling voor Energiestand in Hoogst.

Energie-instelling selecteren

Processorsnelheid in Mac OS X v10.2, Mac OS X v10.3, Mac OS X v10.4 en v10.5 instellen op Automatisch:

1. Kies Systeemvoorkeuren uit het Apple () menu.
  2. Kies Energiestand uit het menu Weergave.
  3. Klik op de tab Opties en kies vervolgens een optie uit het venstermenu Processorsnelheid.

Automatisch: de microprocessor wijzigt de snelheid op basis van de huidige behoefte.

Hoogst: de microprocessor werkt met de hoogst mogelijke snelheid.

Gereduceerd: de microprocessor werkt met een lagere snelheid.

Hierboven: instellingen in het paneel Energiestand in Mac OS X v10.2.x

Hierboven: instellingen in het paneel Energiestand in Mac OS X v10.3.x

Hierboven: instellingen in het paneel Energiestand in Mac OS X v10.4.x en v10.5.x