Uw Apple Cinema Display kalibreren voor kleurnauwkeurigheid

In Mac OS X is een Beeldschermkalibratie-assistent beschikbaar om u te helpen uw beeldscherm te kalibreren om aan uw behoeften te voldoen.

De kleuren die u waarneemt op een beeldscherm kunnen door veel factoren worden veranderd, zoals licht uit de omgeving, de positionering van het scherm en de hoek van het scherm. Als u bij het tonen van witte of lichtgrijze beelden op uw (met een Apple computer verbonden) Apple Cinema HD Display (23-inch DVI) een roze- of anders gekleurde tint ziet, kunt u de volgende stappen proberen:

1. Voer een upgrade naar Mac OS X 10.3.6 of hoger uit. Hierdoor wordt de ColorSync-kalibratie voor Cinema HD Display (23-inch DVI) beeldschermen verbeterd.
  2. Als u na de update naar Mac OS X 10.3.6 het nog meer bij moet stellen, kunt u de Beeldschermkalibratie-assistent (beschikbaar in Mac OS X) gebruiken om het beeldscherm bij te stellen zodat het witpunt beter is ingesteld op uw specifieke eisen. Het kan goed zijn de Beeldschermkalibratie-assistent een aantal keer te gebruiken tijdens de eerste weken om voor een optimale kalibratie van het beeldscherm te zorgen.
  3. Als deze stappen het beeld niet verbeteren kunt u contact opnemen met Apple via het telefoonnummer vermeld in de meegeleverde handleidingen.

Het maken van een aangepast beeldprofiel gebeurt op meerdere manieren en is afhankelijk van uw besturingssysteem.

De Beeldschermkalibratie-assistent gebruiken in Mac OS X:

1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple.
  2. Kies Beeldschermen.
  3. Klik op de tab Kleur.
  4. Kies de knop Kalibreer.
  5. Klik op het aankruisvak Geavanceerd.
  6. Volg de instructies, en sla het profiel op als u klaar bent.

Met het hulpprogramma in Windows:

Raadpleeg de documentatie van uw besturingssysteem en videokaart voor informatie over Image Color Management (ICM) en het bewerken van monitorprofielen. Veel videokaarten worden geleverd met hulpprogramma's die vergelijkbaar zijn met de Beeldschermkalibratie-assistent in Mac OS X.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.