Power Mac G5: compatibiliteit met beeldschermen

In dit artikel vindt u informatie over de compatibiliteit tussen Apple-beeldschermen en Power Mac G5-computers.

Opmerking: voor Power Mac G4-computers raadpleegt u het artikel Power Mac G4: compatibiliteit met beeldschermen.

Power Mac G5-computers gebruiken bepaalde videokaarten met unieke monitorpoorten. Zie Afbeelding 1 voor foto's van de drie soorten connectoren.

De Power Mac G5-videokaarten kunnen zowel een ADC-poort en een DVI-I-poort (Afbeelding 2), als twee DVI-I-poorten hebben. Power Mac G5-computers worden geleverd met een DVI-naar-VGA-adapter om een VGA-beeldscherm aan te sluiten.

VGA-poort
VGA-poort
DVI-I-poort
DVI-I-poort
ADC-poort
ADC-poort

Afbeelding 1

Monitorpoorten

Monitorpoorten

Afbeelding 2: ADC- en DVI-I-poorten

Zoek in de volgende tabel het beeldscherm en de computer die u samen wilt gebruiken. Als die compatibel zijn, wordt de videopoort in de lijst weergegeven. Sommige beeldschermen kunnen met een adapterkabel van een andere fabrikant worden aangesloten. Dit wordt in de tabel aangegeven.

Apple Cinema Display (20-inch DVI) DVI DVI-poort
Apple Cinema Display (23-inch, DVI) DVI DVI-poort
Apple Cinema Display (30-inch, DVI) DVI DVI-poort
Apple Cinema Display (20-inch) ADC ADC- of DVI-poort (1)
Apple Studio Display 17 (LCD) ADC ADC- of DVI-poort
Apple Cinema HD Display 23 (ADC) ADC ADC- of DVI-poort (1)
Apple Cinema Display (ADC) ADC ADC- of DVI-poort (1)
Apple Studio Display 17 (ADC) ADC ADC-poort
Apple Studio Display LCD (ADC) ADC ADC- of DVI-poort (1)
Apple Cinema Display DVI DVI-poort
Apple Studio Display 21 VGA DVI-poort met VGA-adapter (meegeleverd)
Apple Studio Display 17 VGA DVI-poort met VGA-adapter (meegeleverd)
Apple Studio Display LCD (DVI) DVI DVI-poort
Apple Studio Display LCD /B Macintosh-video DVI-poort met VGA-adapter (meegeleverd) + Macintosh-naar-VGA-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)
Apple Studio Display LCD
Alle AppleVision-beeldschermen
Alle ColorSync-beeldschermen
Multiple Scan 1705
Multiple Scan 17 en
Multiple Scan 20
Multiple Scan 720
Sommige Multiple Scan 15-beeldschermen

Opmerkingen:

1. Als uw Power Mac G5 beschikt over DVI-poorten en u wenst een beeldscherm met een ADC-connector te gebruiken, kunt u dit doen met een adapter zoals de Apple DVI-naar-ADC-beeldschermadapter.
  2. Beeldschermen met DVI-connectoren kunnen worden aangesloten op Power Mac G5-modellen met een ADC-videokaart met behulp van een ADC-naar-DVI-connector.
  3. Het is belangrijk dat u de juiste adapter gebruikt. Als u een beeldscherm met de verkeerde adapter gebruikt, kunnen sommige resoluties onjuist zijn of ontbreken en speciale functies van bepaalde modellen zijn mogelijk niet beschikbaar, zoals aanpassingen aan flat-panelbeeldschermen of ColorSync-kalibratie. U kunt video-adapters op veel plaatsen aanschaffen zoals in uw lokale Apple Store, de Apple Online Store of een Geautoriseerde Apple-wederverkoper.
  4. Oudere Apple-beeldschermen die een ADB-verbinding (Apple Desktop Bus) met de computer vereisen, worden niet volledig benut wanneer die worden aangesloten op Power Mac G5-computers. De video werkt maar sommige extra functies die afhangen van ADB, zoals aanpassingen op het scherm zelf, werken niet.
  5. Sommige Power Mac G5-videokaarten ondersteunen ADC- en DVI-beeldschermen die tegelijk zijn aangesloten. Dit betekent dat u ook twee ADC-beeldschermen kunt gebruiken als u een Apple DVI-naar-ADC-beeldschermadapter (afzonderlijk verkrijgbaar) of een ADC- en een VGA-beeldscherm (met de meegeleverde DVI-naar VGA-adapter) gebruikt.
  6. Aan/uit- en sluimerfuncties worden niet ondersteund voor ADC-beeldschermen met de Apple DVI-naar-ADC-adapter bij het gebruik van een Power Mac G5 (eind 2005).