MacBook Air: uw MacBook Air configureren met de configuratie-assistent

De eerste keer dat u de MacBook Air opstart, wordt de configuratie-assistent geopend. De configuratie-assistent begeleidt u bij het invoeren van de gegevens voor de internetverbinding en bij het configureren van een gebruikersaccount op uw MacBook Air. U kunt tijdens het configureren ook draadloos gegevens vanaf een andere Mac migreren.

Opmerking: als u met de configuratie-assistent niet meteen gegevens wilt overbrengen de eerste keer dat u de computer opstart, kunt u dit op een later tijdstip doen met de migratie-assistent. Hiertoe opent u de map Hulpprogramma's in de map Programma's en dubbelklikt u op Migratie-assistent.

Uw MacBook Air configureren:

1. Volg de instructies van de configuratie-assistent totdat het paneel Hebt u al een Mac? verschijnt.

2. Voer een basisconfiguratie of een configuratie met migratie uit:

• Als u een basisconfiguratie wilt uitvoeren, selecteert u Kopieer mijn gegevens nu niet en klikt u op Ga door. Volg de rest van de instructies op het scherm om uw draadloze netwerk te selecteren en een account te configureren en sluit de configuratie-assistent.

• Als u een configuratie met migratie wilt uitvoeren, moet u eerst een andere Mac met een optische-schijfeenheid configureren als partner. Volg vervolgens de instructies in dit artikel.

Opmerking: als de configuratie-assistent op uw MacBook Air is gestart, kunt u het programma verlaten zonder de installatie te onderbreken. U kunt op de andere computer de configuratiesoftware voor Dvd- of cd-deling starten en vervolgens terugkeren naar uw MacBook Air om de configuratie te voltooien.

Informatie over het gebruik van de migratie-assistent vindt u in dit artikel.

Informatie over het gebruik van Internetdeling voor het optimaliseren van gegevensmigraties vindt u in dit artikel.

Tips en trucs bij de migratie vindt u in dit artikel.