Omschakelen ABC: Uw randapparatuur aansluiten

Wanneer u omschakelt naar een Mac, hoeft u niet per se al uw oude randapparatuur te vervangen. De meeste printers, scanners, digitale camera's, modems, routers, DV-camera's, externe vaste schijven, Flash-schijven, audio-interfaces, MP3-spelers en andere digitale apparaten zijn namelijk even goed te gebruiken op een Mac als in Windows.

Hebt u digitaal speelgoed? Veel van de apparaten die u op de pc hebt gebruikt, kunt u gewoon blijven gebruiken op de Mac.

Mac OS X bevat ingebouwde software voor verschillende printers waarmee de printer wordt herkend wanneer u deze aansluit op de Mac. U hoeft dus mogelijk geen printersoftware te installeren, ook al is deze wel bij de printer geleverd. Sluit de printer aan op de USB-poort of FireWire-poort van de computer, indien ondersteund door middel van de kabel. Raadpleeg de documentatie die bij de printer is geleverd en schakel de printer in. Als de printer niet wordt herkend, kunt u niet afdrukken. Mogelijk moet u de nieuwste besturingsbestanden van de website van de fabrikant downloaden en deze installeren.

Voor andere randapparatuur raadpleegt u de website van de fabrikant van het apparaat om te zien of het product op een Mac wordt ondersteund. Als dit het geval is, kunt u Mac-besturingsbestanden downloaden (indien nodig) op de website om het apparaat met de Mac te gebruiken. Mac OS X wordt geleverd met verschillende besturingsbestanden voor de meestgebruikte USB-inkjetprinters, scannerondersteuning via Fotolader, TWAIN-ondersteuning, besturingsbestanden voor Epson-scanners, CUPS-afdrukken, PostScript-transparanten afdrukken, het delen van persoonlijke printers, en meer.

Wanneer u de relevante Mac-besturingsbestanden hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt u uw apparaten op de Mac aansluiten zoals op de pc. Hoewel sommige apparaten, zoals externe vaste schijven, digitale camera's, DV-camcorders en invoerapparaten, eenvoudig Plug en Play zijn, moet u andere apparaten, zoals uw printer en modem, eerst configureren voordat u deze de eerste keer gebruikt, ongeacht of u een inbelverbinding, kabelverbinding of DSL-verbinding hebt.

Als u hulp nodig hebt bij het instellen of configureren van randapparatuur op de Mac, gaat u naar 'Mac 101: Connect and Use Your Devices' (Uw apparaten aansluiten en gebruiken) voor gedetailleerde instructies voor alle typen apparaten.

Tip: hoewel sommige fabrikanten van apparaten geen besturingsbestanden aanbieden voor de Mac, zijn mogelijke alternatieven beschikbaar via open-source of een externe ontwikkelaar. U kunt ook zoeken op het web naar vergelijkbare software die door anderen is ontworpen indien dit nodig is voor uw apparaat.

↑ Naar de index van Omschakelen ABC Naar Mac 101: All Work and Play (Werk en ontspanning) ↑