Meer informatie over appclips

Lees hoe je appclips activeert, welke gegevens van je worden verzameld wanneer je een appclip gebruikt en hoe je appclips beheert op je apparaat.

Appclips

Appclips zijn stukjes van een app waarmee je een taak snel kun uitvoeren zonder de hele app te hoeven downloaden. Appclips kunnen op verschillende manieren worden geactiveerd, door bijvoorbeeld een appclip of QR-code te scannen, op de NFC-tag van een appclip te tikken, een appclip te openen vanuit een link in iMessage of een appclip te starten vanuit een Smart App Banner in Safari. Appclips kunnen ook worden voorgesteld door Siri of in Apple Kaarten.

Wanneer je een appclip start, stuurt je apparaat informatie naar Apple over welke appclip moet worden opgehaald en gedownload naar je apparaat. Deze informatie laat niet zien welke link, tag of code je hebt gebruikt om de appclip te starten. Voor gebruikers die ervoor hebben gekozen om apparaatanalyses met Apple te delen, stuurt hun apparaat een aantal beperkte, niet-persoonlijk identificeerbare gegevens van hun gebruik van appclips om appclips en andere producten en diensten van Apple voor hen en anderen te helpen verbeteren.

Ontwikkelaars van appclips kunnen afzonderlijk informatie over je verzamelen via de appclip, en als je de appclip upgradet naar de volledige app kunnen je gegevens naar de app worden overgebracht. Voor meer informatie over de manier waarop de ontwikkelaar je gegevens gebruikt, raadpleeg je de App Store-productpagina voor de volledige app en het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Bevestiging van locatie

Wanneer je een appclip activeert vanuit een NFC-tag of QR-code, kan de appclip je vragen om je locatie te bevestigen. Door je locatie te bevestigen kan de ontwikkelaar beter begrijpen of de NFC-tag of QR-code van de beoogde locatie is verplaatst. Als je toestaat dat appclips je locatie bevestigen, stuurt je apparaat de appclip een 'ja' of 'nee' om aan te geven of je apparaat in de buurt is van de locatie die door de ontwikkelaar van de appclip is geselecteerd. De appclip ontvangt niet je exacte locatie via het bevestigen van de locatie.

De eerste keer dat een appclip je vraagt om je locatie te bevestigen, wordt je gevraagd of je je keuze wilt toepassen op alle appclips. Als je je keuze toepast op alle appclips door 'Sta toe voor alle appclips' of 'Sta niet toe' te selecteren, word je niet opnieuw gevraagd om je locatie te bevestigen. Als je ervoor kiest om je locatie alleen voor de betreffende appclip te bevestigen ('Sta één sessie toe'), wordt je bij elke appclip opnieuw gevraagd om je locatie te bevestigen. Nadat je je keuze hebt ingesteld, kun je je selectie wijzigen op de kaart van de appclip die wordt weergegeven de eerste keer dat je de appclip start. Ga in Instellingen naar 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Appclips' en wijzig de instelling voor 'Bevestig locatie' om het bevestigen van je locatie in en uit te schakelen.

Als voor de werking van de appclip toegang tot de locatiegegevens van je apparaat nodig is, kan de ontwikkelaar apart toegang vragen tot locatievoorzieningen. Als je toestemming geeft, heeft de appclip één dag toegang en alleen tijdens het gebruik van de appclip.

Meldingen

Telkens wanneer je een appclip start op je apparaat, kan de appclip je tot acht uur lang meldingen sturen. Je kunt deze functie rechtstreeks op de kaart van de appclip in- of uitschakelen. Ook kun je meldingen voor alle appclips beheren via 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Appclips'.

Appclips beheren

Als je appclips wilt uitschakelen, ga je in Instellingen naar 'Schermtijd' > 'Beperkingen' > 'Beperkingen voor materiaal', tik je op 'Appclips' en selecteer je 'Sta niet toe'. Wanneer je 'Sta niet toe' selecteert, worden alle appclips die nu op je apparaat staan, verwijderd.

Delen met derden

Voor gebruikers die ervoor hebben gekozen analyses te delen met externe ontwikkelaars, deelt Apple een deel van de analysegegevens dat relevant is voor de appclip van die ontwikkelaar, zolang de analysegegevens en statistieken zijn samengevoegd of gepresenteerd op een wijze waardoor je identiteit niet kan worden achterhaald. Apple deelt deze informatie om de externe ontwikkelaars van Apple te helpen bij het verbeteren van hun appclips, apps, producten en diensten die zijn ontworpen voor gebruik met Apple producten.

Je kunt het delen van crashgegevens en statistieken over je gebruik van appclips met externe app-ontwikkelaars in- of uitschakelen via 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Analyse en verbeteringen' > 'Deel met appontwikkelaars'.

Retentie

Gegevens die gekoppeld zijn aan een appclip, worden van je apparaat verwijderd nadat je de appclip 10 dagen niet hebt gebruikt. Als je bent ingelogd bij de appclip met Log in met Apple, worden de gegevens verwijderd nadat je de appclip 30 dagen niet hebt gebruikt. Appclips worden automatisch van je apparaat verwijderd nadat je de appclip 30 dagen niet hebt gebruikt.

De door Apple verzamelde informatie wordt te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt nalezen op www.apple.com/privacy.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.