Camera en privacy

Apple heeft bij het ontwerp van camera's rekening gehouden met privacy en apps van derden moeten je toestemming krijgen voordat ze toegang krijgen tot Camera.

Op iOS en iPadOS hebben apps die je toegang geeft tot Camera toegang tot real-time beelden van de camera aan de voorkant en de camera aan de achterkant. Apps mogen de camera niet gebruiken zonder dat duidelijk wordt gemaakt dat de camera in gebruik is.

Foto's en video's die met de camera zijn gemaakt, kunnen andere informatie bevatten, zoals waar en wanneer ze zijn gemaakt, de scherptediepte en overcapture. Als je niet wilt dat foto's en video's die met de Camera-app zijn gemaakt je locatie bevatten, kun je dit op elk gewenst moment regelen door in Instellingen naar 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Camera' te gaan. Als je niet wilt dat foto's en video's je locatie bevatten wanneer ze worden gedeeld, kun je de locatie uitschakelen in het Opties-menu in het deelpaneel.

Apps die ARKit gebruiken, kunnen informatie over wereld- of gezichtstracking van de andere camera gebruiken om je AR-ervaring beter te positioneren. Wereldtracking gebruikt algoritmen op je apparaat om informatie van deze sensoren te verwerken om de positie van een gebruiker ten opzichte van een fysieke ruimte te bepalen. Met wereldtracking worden functies als 'Optische richting' in Kaarten ingeschakeld.