AirPods Max verbinden en gebruiken

Met uw AirPods Max kunt u naar muziek luisteren, telefoneren, Siri gebruiken en nog meer.

Uw iOS- of iPadOS-apparaat gebruiken om de AirPods Max te configureren

Als u uw AirPods Max voor het eerst configureert, zorgt u ervoor dat het apparaat dat u wilt koppelen up-to-date is. Voer vervolgens deze stappen uit:

iOS-configuratie van AirPods Max

1. Ga naar het beginscherm.
  2. Haal uw AirPods Max uit de Smart Case. Houd ze binnen 60 seconden naast het apparaat dat u met uw AirPods Max wilt koppelen totdat u een configuratie-animatie ziet op het apparaat. Als u de animatie niet ziet, zorgt u dat uw iOS- of iPadOS-apparaat up-to-date is of koppelt u uw AirPods Max handmatig met uw iOS- of iPadOS-apparaat door naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' te gaan. Als u het statuslampje niet wit ziet knipperen op de AirPods Max, houdt u de ruisbeheersingsknop ingedrukt totdat het lampje wit knippert.
  3. Tik op 'Verbind' om uw AirPods Max aan uw apparaat te koppelen of om functies zoals Hé, Siri te configureren als u die nog niet hebt geconfigureerd.
  4. Als u ruimtelijke audio wilt ervaren, tikt u op 'Kijk en hoor hoe het werkt' om de configuratie te starten.
  5. Tik op 'Gereed'. Als u bent ingelogd bij iCloud, wordt uw AirPods Max automatisch geconfigureerd voor alle ondersteunde apparaten die bij iCloud zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Audio beluisteren en regelen met uw AirPods Max

Ruisbeheersingsknop, Digital Crown en statuslampje

Als u uw AirPods Max opzet terwijl u audio afspeelt op uw apparaat, speelt de AirPods Max de audio automatisch af vanaf uw apparaat. Als u de AirPods Max afzet, wordt de audio gepauzeerd. Als u de AirPods Max binnen vijftien seconden weer opzet, wordt het afspelen automatisch hervat. AirPods Max pauzeert audio ook als u één oortelefoon van uw hoofd af haalt.

De oorkussens van uw AirPods Max zijn gemarkeerd met een L en een R. Zorg dat u de linker oortelefoon op uw linkeroor plaatst en de rechter oortelefoon op uw rechteroor zodat u kunt genieten van de beste geluidskwaliteit en -prestatie.

Bewaar uw AirPods Max in de Smart Case om de batterijlading te behouden. De AirPods Max kunnen beschadigd raken als u ze los in uw tas doet.

Als u via een kabel verbinding wilt maken met het entertainmentsysteem aan boord van een vliegtuig, sluit u een Lightning-naar-audiokabel (3,5 mm) aan op uw AirPods Max.

Zet het volume hoger of lager met behulp van de Digital Crown. Als het volume niet hoger lijkt te worden, past u het volume op uw telefoon aan.1 Om de richting aan te passen waarin u de Digital Crown draait om het volume te verhogen of verlagen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' > 'AirPods Max' > 'Digital Crown'.

Als u Hé Siri hebt geconfigureerd, kunt u "Hé Siri" zeggen om vragen te stellen te bellen en uw muziek te regelen. U kunt ook de Digital Crown ingedrukt houden om Siri te gebruiken.

Schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus

Met de AirPods Max kunt u regelen of u uw omgeving al dan niet hoort. Druk op de ruisbeheersingsknop om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. U kunt selecteren tussen welke modi de drukactie schakelt in 'Instellingen' > 'Bluetooth' > 'AirPods Max' > 'Knop schakelt tussen'.

Geluid bedienen

Voor het aanpassen van het geluid, gebruikt u de Digital Crown:

• Druk eenmaal op de Digital Crown om uw audio af te spelen en te pauzeren. Druk er opnieuw op om het afspelen te hervatten.
  • Druk tweemaal op de Digital Crown om vooruit te springen.
  • Druk driemaal op de Digital Crown om achteruit te springen.

De telefoon gebruiken en berichten ontvangen

Om telefoongesprekken te bedienen, gebruikt u de Digital Crown:

• Druk eenmaal om een gesprek te beantwoorden of te beëindigen.
  • Druk tweemaal om een inkomend gesprek te weigeren.
  • Druk eenmaal om een tweede inkomend gesprek te beantwoorden en het eerste gesprek in de wacht te zetten.
  • Als er twee gesprekken actief zijn, drukt u tweemaal om het huidige gesprek te beëindigen en te schakelen naar een ander gesprek.
  • Houd ingedrukt om een tweede inkomend gesprek te weigeren.
  • Druk tweemaal om te stoppen met luisteren door de koptelefoon en het gesprek naar de telefoon te sturen.

Als u gebeld wordt terwijl u de AirPods Max op uw hoofd hebt, kan Siri het gesprek aankondigen. Siri kan ook uw inkomende berichten aan u voorlezen via de AirPods Max.

Schakelen tussen apparaten

U kunt als volgt overschakelen naar luisteren vanaf een ander apparaat met uw AirPods Max.

Geluid schakelen tussen apparaten

Automatisch schakelen

U hebt iOS 14.3 of hoger, iPadOS 14.3 of hoger of macOS Big Sur 11.1 nodig om uw AirPods Max automatisch te laten schakelen tussen apparaten.2 U moet op uw apparaten zijn ingelogd met dezelfde Apple ID via twee-factor-authenticatie. Stel dat u naar muziek luistert op uw iPad en een oproep beantwoordt op uw iPhone. Uw AirPods Max schakelt dan automatisch over van de muziek op uw iPad naar de oproep op uw iPhone.

In macOS Big Sur kan het voorkomen dat u een melding over uw AirPods Max ziet op het scherm van uw Mac. Wanneer u de aanwijzer op de melding houdt, verschijnt de knop 'Verbind'. Klik op 'Verbind' om te bevestigen dat u uw AirPods Max wilt overschakelen naar of wilt blijven gebruiken met uw Mac.

Als u automatisch schakelen wilt uitschakelen voor een iPhone of iPad, gaat u naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' op dat apparaat met uw AirPods Max op uw oren. Tik op de infoknop  naast uw AirPods Max in de lijst met apparaten. Tik op 'Verbind met deze iPhone [of iPad]' en vervolgens op 'Als deze iPhone [of iPad] de laatste verbinding was'. Als u deze functie weer wilt inschakelen, tikt u op 'Automatisch'.

Als u automatisch schakelen wilt uitzetten voor uw Mac, opent u de Bluetooth-voorkeuren op uw Mac terwijl u uw AirPods Max draagt. Tik op de knop 'Opties' naast uw AirPods Max in de lijst met apparaten. Klik op 'Verbind met deze Mac' en kies vervolgens 'Bij laatste keer verbonden met deze Mac'. Als u deze functie weer wilt inschakelen, kiest u 'Automatisch'.

Handmatig schakelen

Indien nodig volgt u deze stappen om een ander apparaat te kiezen om audio af te spelen of audio over te schakelen naar een andere koptelefoon of andere luidsprekers.

Op uw iOS- of iPadOS-apparaat

1. Open het bedieningspaneel op uw iPhone, iPod touch of iPad.
  2. Houd de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel ingedrukt om de audio te bedienen.
  3. Tik op  en kies dan het gewenste apparaat in de lijst.3

Op een Mac

Klik op de volumeregeling  in de menubalk en kies uw AirPods Max of andere luidsprekers onder 'Uitvoerapparaat'.3

Uw AirPods Max opladen

U kunt uw AirPods Max opladen door de bijgeleverde Lightning-kabel in de opening aan de onderkant van de rechteroorschelp te steken. U kunt een USB-C-naar-Lightning-kabel of een USB-naar-Lightning-kabel gebruiken. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-poort of -oplader.

Als u uw AirPods Max niet gebruikt, houdt u ze in de Smart Case om batterijlading te behouden.

Lees meer over opladen.

Wat u nodig hebt

U hebt minimaal één van de volgende apparaten nodig:

1. Als u de volumeregeling niet ziet in de menubalk, leest u hier hoe u deze toevoegt.
  2. Geluid hoort niet automatisch over te schakelen van het ene naar het andere apparaat als er een gesprek gaande is, zoals een telefoongesprek, een FaceTime-gesprek of een videoconferentie.
  3. AirPods Max verschijnen hier alleen als ze in de buurt en klaar voor gebruik zijn.