HDR-video afspelen en opnemen op iPhone of iPad

Voor HDR-video (High Dynamic Range), zoals films en tv-programma's in HDR van Apple en andere aanbieders, hebt u een compatibele iPhone of iPad nodig.

Modellen met HDR-ondersteuning

Bepaal welk iPhone-model of iPad-model u hebt en controleer vervolgens de specificaties om te zien of het apparaat ondersteuning biedt voor het afspelen van video in HDR, het opnemen van video in HDR, of allebei.

HDR-video afspelen

HDR-materiaal, zoals films en tv-programma's in HDR van Apple of andere aanbieders, wordt automatisch in HDR afgespeeld.

De helderheid en de kleuren van HDR-video kunnen variëren, afhankelijk van uw apparaat en de lichtomstandigheden. Bij minder licht, zoals in een donkere kamer, wordt het visuele effect van HDR versterkt.

HDR-video opnemen

Apparaten die het opnemen van HDR-video ondersteunen, hebben een instelling voor HDR-video. Gebruik deze instelling om te bepalen of uw apparaat video in HDR opneemt.

Instelling voor HDR-video

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Camera'.
  3. Tik op 'Neem video op'.
  4. Tik op 'HDR-video'. Deze optie is standaard ingeschakeld.

Meer informatie

• Voor het opnemen van HDR-video is een High Efficiency-videostructuur nodig. Als u 'High Efficiency' uitschakelt in 'Instellingen'> 'Camera' > 'Structuren', wordt 'HDR-video' automatisch ook uitgeschakeld. Als u 'HDR-video' daarna weer inschakelt, gebruiken video's de structuur 'High Efficiency', terwijl afbeeldingen de structuur 'Meest compatibel' blijven gebruiken.
  • Als de HDR-video's die u opneemt, er niet zo levendig als verwacht uitzien wanneer ze op een ander apparaat worden bekeken, controleert u of het andere apparaat HDR ondersteunt en de nieuwste software gebruikt. Als u bijvoorbeeld HDR-video wilt afspelen op een Mac, is hiervoor een up-to-date versie van macOS en een compatibel Mac-model nodig.