Widgets gebruiken in het berichtencentrum

macOS Big Sur introduceert mooie en geheel nieuw ontworpen widgets voor het berichtencentrum. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten, dus u kunt kiezen welke het beste bij u past.

Uw widgets weergeven

Open het berichtencentrum in macOS Big Sur om uw widgets te zien:

• Klik op de datum of tijd in de menubalk.
  • Of veeg met twee vingers naar links vanaf de rechterrand van uw trackpad.

In het berichtencentrum worden recente meldingen bovenaan weergegeven, gevolgd door de widgets.

Berichtencentrum in macOS Big Sur

Widgets toevoegen of verwijderen

Scrol helemaal omlaag in het berichtencentrum en klik op 'Wijzig widgets'.

Widgets toevoegen aan het berichtencentrum

Klik in de weergave 'Wijzig widgets' op de knop 'Voeg toe'  in de hoek van een widget. Als de widget beschikbaar is in verschillende formaten, klikt u op de knop 'Klein' , 'Medium'  of 'Groot'  voordat u de widget toevoegt. Klik op 'Gereed' als u klaar bent.

De weergave 'Wijzig widgets' in het berichtencentrum

Widgets verwijderen uit het berichtencentrum

Klik in de weergave 'Wijzig widgets' op de knop 'Verwijder'  in de hoek van de widget. Klik dan op 'Gereed'.

De volgorde van widgets wijzigen in het berichtencentrum

Sleep een widget vanuit het gedeelte voor widgets in het berichtencentrum om deze te verplaatsen. U hoeft niet in de weergave 'Wijzig widgets' te zijn om de volgorde van widgets wijzigen.

Hoe u meer widgets kunt vinden

Sommige apps bevatten widgets die tijdens de installatie van de app worden geïnstalleerd. Zoek in de App Store naar "Notification Center widget" om meer apps met widgets te vinden.

Geïnstalleerde widgets verschijnen automatisch in de weergave 'Wijzig widgets' van het berichtencentrum. U kunt widgets filteren op categorie of het zoekveld linksboven gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.