Het bedieningspaneel gebruiken op uw Mac

Op het bedieningspaneel zijn menubalkitems zoals Bluetooth, Wifi en Geluid samen op één plek samengebracht. Bovendien hebt u beschikking over extra regelaars en hebt u directe toegang tot alle regelaars.

Om het bedieningspaneel te openen, klikt u op het symbool 'Bedieningspaneel'  op de menubalk.

Klik op een item in het bedieningspaneel om de extra regelaars voor dat item te bekijken. Klik bijvoorbeeld op 'Wifi' om te kiezen uit een lijst met netwerken in de buurt, klik op 'Geluid' om een audioapparaat te kiezen of klik op 'Beeldscherm' om de opties voor 'Donkere modus', 'Night Shift' of 'True Tone' te zien.

Als u liever wilt dat een item direct op de menubalk wordt weergegeven, sleept u het vanuit het bedieningspaneel naar de menubalk:

Bedieningspaneel macOS Big Sur: Bluetooth verslepen van het bedieningspaneel naar de menubalk op het bureaublad

Het bedieningspaneel wordt beschikbaar door te upgraden naar macOS Big Sur

Het bedieningspaneel aanpassen

1. Kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Dock en menubalk'.
  2. Selecteer een item in de navigatiekolom.
  3. Gebruik de regelaars om te kiezen of u het item op de menubalk, in het bedieningspaneel of op beide plekken wilt weergeven.
    • Sommige items worden altijd in het bedieningspaneel weergegeven. Andere items, zoals snelle opties voor toegankelijkheid, batterij en snelle gebruikersoverschakeling, kunnen worden toegevoegd of verwijderd.
    • Sommige items, zoals Niet storen en Geluid, kunnen zo worden ingesteld dat ze altijd op de menubalk worden weergegeven, of alleen wanneer ze actief zijn.
    • In het voorbeeldgebied aan de rechterkant wordt de vaste positie van elk item in het bedieningspaneel weergegeven.