Als u geen extensies kunt inschakelen in Safari

Lees wat u moet doen als u het aankruisvak voor het inschakelen van een Safari-extensie niet kunt selecteren.

In macOS Catalina is een beveiligingsvoorziening toegevoegd om te voorkomen dat kwaadaardige software u ongewild ertoe kan brengen een Safari-extensie in te schakelen. In sommige gevallen kan legitieme software met bepaalde schermopnamefunctionaliteit of toegankelijkheidsfuncties de werking van deze voorziening beïnvloeden. Als dat gebeurt:

• Krijgt u mogelijk een bericht te zien dat Safari een app of service heeft gedetecteerd die het klikken verstoort.
  • Is het misschien niet mogelijk Safari-extensies in te schakelen in de voorkeuren voor Safari. U kunt wel een aankruisvak uitschakelen om een extensie uit te schakelen, maar u kunt geen aankruisvak selecteren om een extensie in te schakelen.

Installeer de nieuwste updates van de Apple software en probeer het nog eens. Als u nog steeds geen Safari-extensies kunt inschakelen, start u de Mac op in veilige modus door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het opstarten van uw Mac. Schakel alle Safari-extensies in die u wilt gebruiken en start uw Mac normaal opnieuw op.

Tabblad Extensies in de voorkeuren voor Safari

Dit artikel wordt bijgewerkt wanneer er meer informatie beschikbaar is.