De leesweergave gebruiken in Pages, Numbers en Keynote

Gebruik de leesweergave in Pages, Numbers of Keynote op een iPhone, iPad en iPod touch om een document te bekijken zonder onbedoelde wijzigingen aan te brengen.

De leesweergave inschakelen

U kunt de leesweergave gebruiken om te voorkomen dat u onbedoeld objecten verplaatst of het toetsenbord oproept terwijl u tekst en objecten bekijkt, erdoorheen scrolt en ermee werkt. In de leesweergave worden alleen de bedieningselementen weergegeven die u nodig hebt om de inhoud te bekijken en om bepaalde taken uit te voeren.

Tik rechtsboven op de leesweergaveknop  om de leesweergave in te schakelen. Als u de leesweergaveknop niet ziet, tikt u op de knop 'Meer'  en vervolgens op 'Stop bewerking'.

In de leesweergave kunt u op de knop 'Meer'  tikken om een aantal andere dingen met uw document te doen:

• Het document delen
  • Het document exporteren
  • Het document afdrukken

In de leesweergave in Pages kunt u het paginanavigatiepaneel, de weergave met twee pagina's of de weergave van het aantal woorden in- of uitschakelen. Afhankelijk van het gebruikte apparaat tikt u op de knop 'Weergaveopties'  of op de knop 'Meer'  om toegang te krijgen tot deze functies.

In Keynote kunt u in de leesweergave uw presentatie afspelen.

Een document wijzigen

Tik op de knop 'Wijzig' in de knoppenbalk om een document te wijzigen.

U kunt ook beginnen met wijzigen als u in de leesweergave tekst, een object of een tabel hebt geselecteerd:

• Tik dubbel op een stuk tekst en tik vervolgens op 'Wijzig' in het menu dat nu wordt weergegeven.
  • Tik op een object of tabel en houd vast, en tik vervolgens op 'Wijzig' in het menu dat nu wordt weergegeven.

Documenten openen en delen in de leesweergave

Nadat u de update naar Pages, Numbers of Keynote 10.1 op uw apparaat hebt uitgevoerd, worden uw bestaande documenten geopend in de leesweergave. Als u het document wilt wijzigen, hoeft u alleen maar op de knop 'Wijzig' in de knoppenbalk te tikken.

Documenten delen

Wanneer iemand een document met u deelt, wordt het in de leesweergave geopend wanneer u het voor het eerst opent. Wanneer u een document met anderen deelt, wordt het bij hen in de leesweergave geopend wanneer ze het voor het eerst openen.

Documenten opnieuw openen

Wanneer u een document opnieuw opent, wordt het geopend in de weergave die actief was toen u het afsloot (de leesweergave of de bewerkingsweergave).