Als een HDR-beeldscherm te helder of levendig is op een Mac

Na installatie van macOS Catalina bemerkt u mogelijk onverwachte veranderingen in helderheid, kleur of contrast op uw externe HDR-scherm, tv of projector.

Als uw Mac HDR-video (High Dynamic Range) ondersteunt en detecteert dat uw externe beeldscherm ook HDR ondersteunt, schakelt uw Mac HDR mogelijk automatisch in voor dat beeldscherm. Op sommige externe beeldschermen kunnen de helderheid, de kleur of het contrast dan onjuist zijn totdat ze correct worden geconfigureerd voor HDR. Raadpleeg de documentatie van uw beeldscherm voor meer informatie over hoe u het beeldscherm configureert voor HDR.

Als u liever geen HDR gebruikt op uw externe beeldscherm, kunt u HDR voor dat beeldscherm uitschakelen:

1. In macOS Catalina 10.15.4 of later kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Beeldschermen'.
  3. Schakel in het voorkeurenvenster dat verschijnt op uw externe beeldscherm het selectievakje 'High Dynamic Range' uit.

Beeldschermvoorkeuren

Meer informatie over het afspelen van HDR-video op uw Mac, inclusief andere stappen die u kunt nemen om het beste HDR-beeld te verkrijgen.