QuickTake gebruiken om video op te nemen terwijl u foto's maakt

In iOS 13 en hoger kunt u QuickTake gebruiken om een video op te nemen terwijl u foto's maakt, zonder van modus te wisselen.

U kunt de QuickTake-camera gebruiken op deze apparaten: iPhone XS, iPhone XR en later.

De sluiterknop ingedrukt houden om een video op te nemen

Als u de Camera-app opent, ziet u de standaardfotomodus. Tik op de sluiterknop  om een foto te maken. Tik op de pijl  om opties in te stellen, zoals flitser, Live Photos, Nachtmodus, timer enzovoort.

Om een QuickTake-video op te nemen, hoeft u alleen maar de sluiterknop  in te drukken en vast te houden.* Laat de knop los om de opname te stoppen.

Op een iPhone XS, iPhone XR en later met iOS 14 kunt u een van de volumeknoppen ingedrukt houden om een QuickTake-video op te nemen. Als ‘Gebruik volume omhoog voor burst' is ingeschakeld, kunt u een QuickTake-video opnemen met de knop 'Volume omlaag'.

Naar rechts slepen om de opname te vergrendelen

Als u video wilt blijven opnemen zonder de knop ingedrukt te hoeven houden, sleept u de sluiterknop  naar rechts en laat u de knop vervolgens los. Als video-opname is vergrendeld, verschijnt er rechts een sluiterknop. Tik hierop om een foto te maken tijdens een video-opname. Tik op de opnameknop wanneer u er klaar voor bent om de opname te stoppen.

Naar links slepen voor de burstmodus

Sleep de sluiterknop  naar links en houd deze ingedrukt om snel achterelkaar een reeks foto's te maken (een burst). Laat de knop los om te stoppen.

Op een iPhone XS, iPhone XR en later met iOS 14 kunt u foto's maken in burstmodus door op de knop 'Volume omhoog' te drukken. Ga naar 'Instellingen' > 'Camera' en selecteer 'Gebruik volume omhoog voor burst'.

* Schakel over naar de videomodus om video's met aanpasbare resolutie, stereogeluid en audiozoom te maken.