FaceTime-groepsgesprekken gebruiken op een Mac

Met FaceTime-groepsgesprekken kunt u eenvoudig een video- of audiogesprek voeren met maximaal 32 personen.

het FaceTime-appsymbool

Als u een FaceTime-gesprek wilt voeren met een groep personen, hebt u een Mac nodig met de meest recente versie van macOS Mojave of hoger, een breedbandinternetverbinding en een ingebouwde of aangesloten microfoon of camera. U kunt ook uw iPhone, iPad of iPod touch gebruiken.

Als u slechts één persoon wilt bellen, volgt u de stappen in FaceTime gebruiken op een Mac.

Een FaceTime-groepsgesprek starten

De personen die u belt hoeven de FaceTime-app niet te hebben geopend, maar om de oproep op hun Mac, iPhone, iPad of iPod touch te ontvangen, moeten ze op dat apparaat bij FaceTime zijn ingelogd. U kunt ze vervolgens bellen op het telefoonnummer of e-mailadres dat ze voor FaceTime hebben ingesteld

Een gesprek starten vanuit de FaceTime-app

1. Open de FaceTime-app en voer het e-mailadres of telefoonnummer in van elke persoon die u wilt laten deelnemen. Als een persoon al in uw Contacten-app staat, hoeft u alleen de naam van die persoon in te voeren. Voer maximaal 32 personen in.
  2. Klik op de knop 'Audio' of 'Video' voordat u belt om gespreksinstellingen op te geven.
  3. In de navigatiekolom ziet u iedereen die u gaat bellen. Vanaf hier kunt u op de berichtenknop  klikken om een sms-bericht naar de groep te sturen, voor of tijdens het gesprek.
  4. Als u klaar bent om het gesprek te starten, klikt u op de FaceTime-knop  om het apparaat van de deelnemende personen te bellen en ze een melding te sturen om deel te nemen aan het gesprek.
    De 'Bel'-knoppen zijn handig nadat het gesprek is begonnen. U kunt ze gebruiken om iemand te bellen die u hebt toegevoegd aan het gesprek
  5. Tijdens een gesprek werken de videotegels als volgt:

• FaceTime geeft maximaal vier of negen livevideotegels tegelijkertijd weer, afhankelijk van uw Mac-model. Dit zijn de meest actieve sprekers. De andere deelnemers verschijnen onderaan in een rij.
    • Wanneer een persoon het woord neemt, wordt de tegel van die persoon automatisch groter. Vanaf macOS Catalina 10.15.5 kunt u instellen dat de tegels niet groter worden: kies hiervoor 'FaceTime' > 'Voorkeuren' en schakel de optie 'Spreken' uit.
    • Op een tegel wordt 'Wachten' weergegeven totdat de persoon deelneemt of het gesprek weigert. U ziet een uitroepteken  wanneer de internetverbinding niet snel genoeg is om de video van die persoon weer te geven.
    • Klik op een tegel om de naam van de persoon weer te geven en op de knop  voor het wijzigen van de grootte van de tegel.
    • Klik dubbel op een tegel om deze groter te maken en om de knop te tonen voor het maken van een Live Photo  van die persoon.
  6. Om een gesprek te verlaten, klikt u op de knop 'Stop gesprek' . Alle andere deelnemers kunnen met elkaar blijven praten totdat ze ervoor kiezen om het gesprek te verlaten.

Een gesprek starten vanuit de Berichten-app

1. Start een groepsgesprek in de Berichten-app of selecteer een gesprek dat al bezig is.
  2. Klik rechtsboven op 'Details'.
  3. Om een nieuwe persoon aan het gesprek toe te voegen, klikt u op 'Voeg lid toe' en voert u vervolgens de naam, het e-mailadres of telefoonnummer in van die persoon.
  4. Klik op de knop 'Video' FaceTime-videogespreksknop of 'Audio' FaceTime-audioknop om de FaceTime-app te openen en het gesprek te starten.

Deelnemen aan een FaceTime-groepsgesprek

In de melding die op de Mac wordt weergegeven, klikt u op 'Neem deel' om de FaceTime-app te openen. Klik vervolgens op de FaceTime-knop  in de app om deel te nemen aan het gesprek.

Als u de FaceTime-app al hebt geopend, klikt u op de FaceTime-knop  naast het inkomende gesprek in de navigatiekolom en klikt u er vervolgens opnieuw op in het volgende scherm om deel te nemen.

U kunt ook de Touch Bar gebruiken om een FaceTime-gesprek te accepteren of te weigeren.

Iemand toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek

Elke deelnemer kan nieuwe personen toevoegen aan het gesprek.

1. Terwijl het gesprek bezig is, klikt u op de knop 'Navigatiekolom' knop 'Navigatiekolom' om de navigatiekolom weer te geven.
  2. Klik op de knop 'Voeg toe' plusknop om personen toe te voegen.
  3. Voer de naam, het e-mailadres of telefoonnummer van de persoon in en klik vervolgens op 'Voeg toe'.
  4. Klik op de 'Bel'-knop naast de naam van de persoon om hem of haar uit te nodigen om deel te nemen aan het gesprek.

De regelaars op het scherm gebruiken

Beweeg tijdens een gesprek de muisaanwijzer over het FaceTime-venster om deze regelaars weer te geven.

de knop 'Navigatiekolom'
Navigatiekolom
De navigatiekolom weergeven of verbergen.

de knop 'Demp microfoon'
Audio dempen
De microfoon uit- of inschakelen.

de knop 'Stop gesprek'
Gesprek beëindigen
Het gesprek verlaten.

de knop 'Demp video'
Video dempen
De video van uw camera uit- of inschakelen.

de knop 'Volledig scherm'
Volledig scherm
Overschakelen naar of van een FaceTime-venster in schermvullende weergave of een grotere of kleinere tegel.

Sluiterknop van de camera
Een Live Photo maken van de andere persoon.

Meer informatie

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.