Het saldo van uw openbaarvervoerkaart voor Sjanghai overzetten naar een iPhone of Apple Watch

U kunt het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar de Wallet-app zodat u dit kunt gebruiken met Apple Pay op uw iPhone of Apple Watch.

Het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar een iPhone

1. Open de Wallet-app en tik op de knop 'Voeg toe' .
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Tik op 'Shanghai Transit Card'.
  4. Tik op 'Zet bestaande kaart over'.
  5. Voer de vier cijfers van uw kaart in wanneer u wordt gevraagd om die in te voeren. Zie onderstaande afbeeldingen voor hulp.
  6. Plaats de bovenkant van de iPhone op het midden van de openbaarvervoerkaart. Laat de iPhone op de kaart liggen en beweeg de telefoon niet totdat u op het scherm 'Kaart toegevoegd' ziet. Dit proces kan een paar minuten duren.

Wat u nodig hebt:3

• Een iPhone 7, iPhone 7 Plus of nieuwer waarop Face ID, Touch ID of een toegangscode is geconfigureerd
  • iOS 11.3 of hoger
  • Een Apple ID waarmee u bent ingelogd bij iCloud
  • De regio op het apparaat moet op 'China, vasteland' zijn ingesteld
  • In Sjanghai hebt u een openbaarvervoerkaart nodig met de letter U voor het getal
  • Een openbaarvervoerkaart voor Sjanghai met een saldo van meer dan 20 RMB. Als u een openbaarvervoerkaart voor Sjanghai gebruikt, wordt er een restitueerbare borg van 20 RMB afgetrokken van het saldo dat u overzet.

Openbaarvervoerkaarten voor Sjanghai

Controleer de eerste vier cijfers van het kaartnummer.

Nadat u het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart voor Sjanghai hebt overgezet naar Wallet, kunt u uw oorspronkelijke borg terugkrijgen door de fysieke kaart terug te geven aan de uitgever ervan. De restitueerbare borg van 20 RMB die wordt afgetrokken van uw saldo wanneer u uw saldo overzet naar Wallet, blijft in Wallet staan. U kunt deze borg terugkrijgen door middel van de app van het openbaar vervoer in Shanghai. Lees de instructies van de uitgever van uw openbaarvervoerkaart.

Het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik dan op 'Voeg kaart toe' en vervolgens op 'Ga door'.
  4. Tik op 'Shanghai Transit Card'.
  5. Tik op 'Zet bestaande kaart over'.
  6. Volg de stappen om het saldo over te zetten.

Wat u nodig hebt:

• Een Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 of nieuwer gekoppeld aan uw iPhone 7, iPhone 7 Plus of nieuwer4
  • De nieuwste versie van watchOS en de nieuwste versie van iOS
  • In Sjanghai hebt u een openbaarvervoerkaart nodig met de letter U voor het getal