Log in met Apple en privacy

Log in met Apple is ontworpen om je een inlogervaring te bieden waarmee je privacy wordt beschermd en waarbij je gebruikmaakt van de beveiliging die in Apple producten is ingebouwd.

• Met Log in met Apple kun je je privacy beschermen als je inlogt bij apps en websites
  • Sommige ontwikkelaars kunnen om je naam vragen, maar deze kun je bewerken. Als ze je om je e-mailadres vragen, kun je je eigen e-mailadres of een alias verstrekken.
  • Apple weet of je Log in met Apple hebt ingeschakeld voor een app of website, maar houdt niet bij in welke apps en websites je inlogt en wanneer.
  • Wanneer je voor het eerst Log in met Apple gebruikt om bij een app in te loggen, gebruikt Apple informatie over je account en ervaringen met Apple plus informatie over je apparaat en gebruikspatronen van je apparaat om fraude te helpen voorkomen.

Log in met Apple inschakelen

Log in met Apple beschermt je privacy door het mogelijk te maken dat je bij een app (of appclip) inlogt zonder dat je de ontwikkelaar informatie hoeft te verstrekken waarmee je identiteit kan worden achterhaald. Als je bij een website inlogt met Log in met Apple, hoef je alleen de informatie te verstrekken die door je browser wordt gebruikt voor normale webfuncties en hoef je geen extra informatie aan de ontwikkelaar te verstrekken waarmee je identiteit kan worden achterhaald. In plaats daarvan krijgt de appontwikkelaar bij gebruik van Log in met Apple een unieke ID, zodat je je informatie privé kunt houden. Deze ID verschilt per appontwikkelaar, zodat verschillende ontwikkelaars geen informatie over je activiteiten in meerdere apps kunnen verzamelen en delen. Ontwikkelaars kunnen je Log in met Apple ook laten gebruiken voor bestaande accounts op hun apps of websites. Als een ontwikkelaar hiervoor kiest, behoud je de account die je al hebt, maar log je in bij die account met Log in met Apple.

Omdat bepaalde apps redenen kunnen hebben om meer informatie over je te verzamelen (om je bijvoorbeeld via e-mail te kunnen benaderen of om met een naam naar je account te kunnen verwijzen), is het mogelijk dat sommige ontwikkelaars om je naam en e-mailadres vragen wanneer je Log in met Apple gebruikt. Standaard wordt de naam gebruikt die aan je Apple ID is gekoppeld. Je kunt deze naam wijzigen voordat je deze met de ontwikkelaar deelt. Als de ontwikkelaar om een e-mailadres vraagt, kun je ervoor kiezen om een van de e-mailadressen die aan je Apple ID is gekoppeld aan de ontwikkelaar te verstrekken, of om je e-mailadres te verbergen. Als je ervoor kiest om je e-mailadres voor de ontwikkelaar te verbergen, genereert Apple een uniek e-mailadres dat de ontwikkelaar kan gebruiken om met jou te communiceren. Apple stuurt e-mail die op dat adres wordt ontvangen door naar een e-mailadres dat aan je Apple ID is gekoppeld. Bezorgde berichten worden meteen verwijderd en berichten die niet kunnen worden bezorgd worden na korte tijd verwijderd. In iOS en iPadOS kun je het adres wijzigen waarnaar de e-mail wordt doorgestuurd of het doorsturen van e-mail uitschakelen door in Instellingen op je naam te tikken en 'Naam, telefoonnummers, e-mail' te kiezen. Op de Mac open je Systeemvoorkeuren, klik je op 'Apple ID' en kies je 'Naam, telefoon, e-mail'.

Als je ervoor kiest om Log in met Apple in te schakelen voor een app, wordt deze keuze aan de Apple ID gekoppeld die je voor iCloud gebruikt, zodat je eenvoudig Log in met Apple voor die app kunt gebruiken op al je Apple apparaten.

Ter voorkoming van fraude en voor beveiligingsdoeleinden deelt Apple een eenvoudige binaire score met de ontwikkelaar als je voor het eerst Log in met Apple gebruikt voor een nieuwe app, zodat de ontwikkelaar weet dat je een bestaande persoon bent. Deze score is afgeleid van je recente Apple accountactiviteit in combinatie met samengevatte informatie over je apparaat en de gebruikspatronen van dit apparaat. Apple en de ontwikkelaar ontvangen geen specifieke informatie over de manier waarop je je apparaat gebruikt.

Log in met Apple gebruiken

Apple weet wanneer je Log in met Apple inschakelt voor een app of website zodat we de functie voor je kunnen configureren. Wanneer je vervolgens Log in met Apple gebruikt voor een app op je iPhone, ziet of bewaart Apple geen overzicht van de apps waarbij je inlogt of wanneer je Log in met Apple gebruikt. Deze informatie blijft op je apparaat. Wanneer je Log in met Apple in Safari gebruikt, ziet Apple wanneer je inlogt bij een website zodat Apple het inloggen kan authenticeren, maar Apple houdt geen overzicht bij van de websites waarbij je inlogt of wanneer je Log in met Apple gebruikt.

Zelfs wanneer je Log in met Apple gebruikt om in te loggen bij een app of website, kunnen ontwikkelaars je na het inloggen vragen om aanvullende persoonlijke gegevens. Op persoonlijke gegevens die je aan de ontwikkelaar verstrekt, is het privacybeleid van de ontwikkelaar van toepassing.

Log in met Apple beheren

Om Log in met Apple in iOS te beheren, klik je in Instellingen op je naam en kies je 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Apps die je Apple ID gebruiken'. In macOS ga je in Systeemvoorkeuren naar 'Apple ID' > 'Wachtwoord en beveiliging'. Je kunt ook op appleid.apple.com naar het gedeelte 'Beveiliging' gaan en onder 'Apps en websites die Apple ID gebruiken' op 'Beheer' klikken. Daar kun je een overzicht vinden van de apps die Log in met Apple gebruiken, het privacybeleid van de apps lezen, en Log in met Apple uitschakelen. Als je ervoor kiest om Log in met Apple uit te schakelen voor een app, wordt informatie die met de ontwikkelaar is gedeeld om Log in met Apple voor die app te configureren en eventuele informatie die de ontwikkelaar heeft gekoppeld aan Log in met Apple nog steeds verwerkt via het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Meer informatie

Apple beveiligt Log in met Apple met sterke authenticatie, waaronder Touch ID, Face ID en opties voor sterke toegangscodes.

Apple kan anonieme en verzamelde informatie over Log in met Apple ontvangen, waaronder informatie over het gebruik van Log in met Apple. Je identiteit kan niet worden achterhaald aan de hand van deze gegevens. Voor het verbeteren van Apple producten en voorzieningen, voor marketingdoeleinden, voor het tegengaan van fraude en voor het verbeteren van de beveiliging gebruikt Apple mogelijk informatie waarmee je identiteit niet kan worden achterhaald. Apple probeert geen identiteit te koppelen aan anonieme of verzamelde Log in met Apple-gegevens die wordt ontvangen.

Apple gebruikt je informatie om te voldoen aan regelgeving en ter voorkoming van fraude. Door Log in met Apple te gebruiken, ga je akkoord met en geef je toestemming voor het versturen, verzamelen, onderhouden, verwerken en gebruiken van je informatie door Apple, zijn dochterondernemingen en tussenpersonen, zoals hierboven beschreven.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op http://www.apple.com/nl/privacy

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.