Aandelen en privacy

Apple verzamelt je activiteit in Aandelen om Aandelen te verbeteren en te personaliseren. Je activiteit is niet gekoppeld aan je Apple ID. Je Apple ID wordt mogelijk gebruikt om te zoeken naar nieuwsabonnementen, indien beschikbaar, zodat je hier toegang toe hebt in Aandelen.

Aandelen is ontworpen om je gegevens te beschermen.

Privacy Icon

• Je lees- en luister­activiteit in News (indien beschikbaar) en Aandelen (en je gebruiksactiviteit in Aandelen) is gekoppeld aan een ID die specifiek is voor News en Aandelen en niet is gekoppeld aan je Apple ID of andere Apple voorzieningen.
  • We gebruiken mogelijk informatie over je account, de categorieën van artikelen die je leest en de publicaties je je abonneert, om ervoor te zorgen dat reclame in News en Aandelen relevant voor je is. We gebruiken mogelijk ook informatie over je abonnementen om je reclame in de App Store te personaliseren. Jij bepaalt welke reclame je wilt zien, zoals hieronder wordt beschreven.
  • We controleren je Apple ID op actieve abonnementen op zakelijk materiaal in Apple News, indien beschikbaar, om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot je geabonneerde materiaal in Aandelen.

Bescherming van je privacy en beveiliging van je gegevens is een prioriteit van iedereen bij Apple. We werken er hard aan om alleen die gegevens te verzamelen die we nodig hebben om je ervaring te verbeteren. Als we gegevens verzamelen, vinden we het belangrijk dat je weet wat we verzamelen en waarom, zodat je een bewuste keuze kunt maken. Net als alle Apple producten en voorzieningen is ook de Aandelen-app ontworpen met deze principes in gedachten.

Om Aandelen te verbeteren, verzamelen we gegevens over de prestaties van en je interactie met de app. Voor gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada bevat dit informatie over hoe je Apple News in Aandelen gebruikt. De gegevens zijn geassocieerd met een ID die specifiek is voor Aandelen en Apple News (indien beschik­baar) en is niet gekoppeld aan andere Apple voorzieningen. Je kunt de ID opnieuw instellen op je iOS- of iPadOS-apparaat door in Instellingen naar 'Aandelen' te gaan en vervolgens te tikken om 'Stel ID opnieuw in' in te schakelen. Op de Mac open je Aandelen en ga je naar 'Aandelen' > 'Stel ID opnieuw in' en klik je op 'Stel ID opnieuw in'. Meer informatie over de gegevens die we verzamelen voor Apple News vind je op www.apple.com/nl/legal/privacy/data/nl/apple-news.

Informatie over de nieuwsabonnementen die je met je Apple ID koopt, indien beschikbaar in Apple News, wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot je abonnementen in Aandelen.

Om je geweldig materiaal te kunnen aanbieden, bevat Aandelen reclame. Als gepersonaliseerde reclame is ingeschakeld, kan het reclameplatform van Apple je gegevens gebruiken om advertenties weer te geven die relevanter voor je zijn. Als je gepersonaliseerde reclame uitschakelt, kan Apple deze informatie niet gebruiken voor gerichte reclame. De hoeveelheid reclame die je ontvangt, wordt mogelijk niet verminderd, maar de reclame is mogelijk minder relevant voor je. Op je iOS- of iPadOS-apparaat kun je gepersonaliseerde reclame uitschakelen door in Instellingen naar 'Privacy en beveiliging' > 'Apple reclame' te gaan en te tikken om 'Gepersonaliseerde reclame' uit te schakelen. Ga op je Mac in Systeem­instellingen naar 'Privacy en beveiliging' > 'Apple reclame' en deselecteer het aankruisvak 'Gepersonaliseerde reclame'. De artikelen die je in Apple News leest en in Apple News en Aandelen beluistert, worden alleen gebruikt om reclame te verzorgen in de Apple News- of Aandelen-app.

Aandelenkoersen en gegevens (en nieuwsberichten over de aandelen die door gebruikers buiten de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada worden gevolgd) worden aangeboden door partners die de informatie conform de vereisten van Apple moeten behandelen.

Toepasselijke juridische basis voor het verwerken van persoonlijke gegevens

Indien toepasselijke lokale wetgeving dit toestaat, verwerken we de volgende categorie persoonlijke gegevens in de Aandelen-app als dit noodzakelijk is voor onze wettelijke belangen:

• Je accountinformatie, zoals je abonnement op Apple News+

Deze wettelijke belangen omvatten:

• De voorziening voor jou en anderen optimaliseren en verbeteren
  • Materiaal weergeven dat beschikbaar voor je is

Bewaar­periode

We bewaren persoonlijke gegevens met betrekking tot Aandelen slechts zo lang als noodzakelijk is in verband met zakelijke behoeften, contractuele verplichtingen en wettelijke vereisten. Bij het bepalen van bewaarperioden gaan we eerst zorgvuldig na of het noodzakelijk is om de verzamelde persoonlijke gegevens te bewaren en, indien gegevens moeten worden bewaard, werken we eraan om de persoonlijke gegevens zo kort mogelijk en zoals wettelijk toegestaan te bewaren.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Publicatiedatum: 6 april 2023