Apple Arcade en privacy

Je zoekopdrachten, bladergeschiedenis, aankopen, vertrouwensscore van je apparaat en Apple Arcade-gameactiviteit kunnen worden gebruikt om je een persoonlijke ervaring te bieden, je meldingen te sturen, waaronder meldingen voor marketing van Apple, de Store en Apple Arcade aan te bieden en te verbeteren, en fraude te voorkomen. Het serienummer van je apparaat kan worden gebruikt om na te gaan of je in aanmerking komt voor aanbiedingen voor bepaalde diensten.

Apple Arcade is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Privacy Icon

• We verzamelen je persoonlijke gegevens, zodat we je het materiaal kunnen bieden dat je aanschaft, downloadt of wilt bijwerken.
  • We gebruiken ook informatie over je account, aankopen en downloads in de App Store en in Arcade om reclame aan je te richten en om ervoor te zorgen dat reclame in de App Store, in Apple News en Aandelen, indien beschikbaar, relevant voor je is. Jij bepaalt welke reclame je wilt zien, zoals hieronder wordt beschreven.
  • We gebruiken informatie over je gameactiviteit, aankopen, downloads en andere activiteiten in de App Store en Arcade om functies en aanbevelingen op je af te stemmen. Je kunt het gebruik van deze gegevens voor dit doeleinde stopzetten zoals hieronder beschreven.
  • Om fraude op te sporen en te voorkomen, wordt informatie over je gebruik van het apparaat, waaronder het geschatte aantal telefoongesprekken dat je hebt gevoerd of het geschatte aantal e‑mails dat je hebt verzonden en ontvangen, gebruikt om een vertrouwensscore voor je apparaat te berekenen wanneer je probeert een abonnement af te sluiten. Deze berekening is zo ontworpen dat Apple de werkelijke waarden op je apparaat niet kan achterhalen. De scores worden gedurende een vaste tijdsduur op onze servers bewaard.
  • Om manieren te vinden om de App Store en Arcade te verbeteren, gebruiken we informatie over je App Store-bladergedrag, -aankopen, -zoekopdrachten en -downloads. Deze bestanden worden bewaard met je IP-adres, een unieke willekeurige ID (indien beschikbaar) en Apple ID wanneer je bij een store bent ingelogd.

Apple Arcade is volledig ontworpen om je privacy te beschermen. We werken er hard aan om alleen die gegevens te verzamelen die we nodig hebben om je ervaring te verbeteren. Als we gegevens verzamelen, vinden we het belangrijk dat je weet wat we verzamelen en waarom, zodat je een bewuste keuze kunt maken.

De informatie die voor Apple Arcade wordt verzameld

Apple gebruikt je persoonlijke gegevens om de voorzieningen en functies in Apple Arcade aan te bieden. Deze gegevens bevatten je account- en betalingsgegevens, die je in Instellingen of Systeeminstellingen kunt terugvinden en wijzigen, en je App Store-aankoopgeschiedenis.

Om het de gebruiker gemakkelijker te maken, gebruikt Apple Arcade iCloud om aspecten van je ervaring op al je apparaten up-to-date te houden. Apple Arcade gebruikt iCloud bijvoorbeeld om je voortgang in een game op al je apparaten te synchroniseren. Je kunt deze functie op elk moment uitschakelen door iCloud voor Arcade-games uit te schakelen in Instellingen op een iOS- of iPadOS-apparaat of in Systeeminstellingen op een Mac. Als de ontwikkelaar van een game iCloud-reservekopie gebruikt, wordt er nog steeds een reservekopie van je voortgang in de game op iCloud gemaakt als je iCloud-reservekopie hebt ingeschakeld.

Als je inlogt bij Game Center, ontvangt Apple je game­activiteit, waaronder scores en achievements, uitdagingen en multiplayer­game­activiteit. De status van je Arcade-abonnement is bovendien zichtbaar voor alle Game Center-gebruikers. Meer informatie over Game Center en privacy vind je op www.apple.com/nl/legal/privacy/data/nl/game-center.

Apple Arcade verbeteren en personaliseren

Apple verzamelt beperkte informatie over de aan je Apple ID gekoppelde games die je elke week speelt. We verzamelen ook bepaalde niet-persoonlijke gegevens over je activiteit omtrent het spelen van games die niet aan je Apple ID is gekoppeld. We gebruiken de informatie die we verzamelen om Apple Arcade voor jou en anderen te verbeteren en te optimaliseren en om je gebruikservaring in Apple Arcade en de App Store te personaliseren, zodat er materiaal wordt weergegeven dat voor jou het meest relevant is. We kunnen bijvoorbeeld games aanbevelen die je volgens ons wellicht interessant vindt op basis van games die je eerder hebt gespeeld of hebt gekocht in de App Store. Personalisatiefuncties kunnen worden uitgeschakeld door in Instellingen naar 'App Store' te gaan en 'Persoonlijke aanbevelingen' voor je Apple ID uit te schakelen.

Communicatie met jou

Apple gebruikt mogelijk informatie over je account, zoals de Apple producten die je bezit en je abonnementen op diensten van Apple, om je berichten te sturen over Apple Arcade en andere Apple producten, diensten en aanbiedingen die voor jou interessant kunnen zijn, waaronder Apple One. Het serie­nummer van je apparaat kan worden gebruikt om na te gaan of je in aan­merking komt voor aan­biedingen voor bepaalde diensten. Als je deel uit­maakt van een 'Delen met gezin'-groep, kan Apple je berichten sturen over producten, diensten en aan­biedingen die beschik­baar voor je zijn via 'Delen met gezin'. Als je een abonne­ment neemt op Apple One, kunnen we je e‑mails en push­meldingen sturen over de functies van elk van de diensten waarop je je hebt geabonneerd. Apple gebruikt mogelijk ook informatie over je activiteiten binnen de App Store en Arcade om je e‑mails en push­meldingen te sturen over nieuwe functies, inhoud en aanbiedingen die beschikbaar zijn in de App Store en Arcade. Je kunt je e‑mailvoorkeuren wijzigen en je uitschrijven voor het ontvangen van dergelijke e‑mails door naar appleid.apple.com te gaan. Als je je meldingsvoorkeuren in iOS en iPadOS wilt bijwerken, ga je in Instellingen naar 'Meldingen' > 'App Store'. Apple gebruikt informatie over je interacties met onze communicatie, waaronder meldingen, om onze diensten te verbeteren.

Delen met derden

We bieden samengevoegde niet-persoonlijke gegevens over gameactiviteit aan makers van Apple Arcade-games, zodat zij de manier waarop de game gespeeld wordt, kunnen analyseren en verbeteren. Uit deze informatie kan je identiteit niet worden afgeleid.

Als je mobiele­netwerk­aanbieder Apple Arcade-abonnementen en gratis proef­periodes aanbiedt, kan Apple je telefoon­nummer controleren om te bepalen of je in aanmerking komt via een partner­overeenkomst met een mobiele­netwerk­aanbieder. Als je abonnee bent geworden via je mobiele­netwerk­aanbieder, wordt je telefoonnummer gebruikt om je account te identificeren en om je aanbieder te laten weten dat je je abonnement hebt geactiveerd. We gebruiken het telefoon­nummer dat aan je abonnement is gekoppeld om je account te verifiëren als je inlogt en om je Apple Arcade‑activiteiten aan je account te koppelen.

Het verzamelen van gegevens door externe aanbieders van materiaal

Makers van Arcade-games moeten je om toestemming vragen voor het verzamelen van persoon­lijke gegevens. Zij mogen je persoonlijke gegevens alleen gebruiken voor de redenen die zij opgeven wanneer ze om toestemming vragen. Lees de voorwaarden, het privacybeleid en informatie over de handels­praktijken van de makers van Apple Arcade-games aandachtig door zodat je inzicht hebt in de manier waarop ze je gegevens verzamelen en gebruiken.

Reclame

Als 'Gepersonaliseerde reclame' is ingeschakeld, kan het reclameplatform van Apple je gegevens gebruiken om reclame weer te geven die relevanter voor je is. We kunnen informatie gebruiken over de Arcade-apps die je downloadt om ervoor te zorgen dat reclame in de App Store, in Apple News en Aandelen relevant is. Als je van het reclameplatform van Apple geen reclame wilt ontvangen die gericht is op je interesses, kun je 'Gepersonaliseerde reclame' uitschakelen. Als je gepersonaliseerde reclame uitschakelt, kan Apple je informatie niet gebruiken voor gerichte reclame. De hoeveel­heid reclame die je ontvangt, wordt mogelijk niet vermin­derd, maar de reclame is mogelijk minder rele­vant voor je.

Meer informatie over Apple reclame en privacy vind je op www.apple.com/nl/legal/privacy/data/nl/apple-advertising.

Meer informatie over hoe je je kunt afmelden voor gepersonaliseerde reclame in de App Store, in Apple News en Aandelen vind je op support.apple.com/kb/HT202074.

Toepasselijke juridische basis voor het verwerken van persoonlijke gegevens

We verwerken je persoonlijke gegevens in Apple Arcade over het algemeen voor het uitvoeren van je contract met Apple, zoals noodzakelijk voor het aanbieden van de voorziening en om onze wettelijke verplichtingen na te leven. Indien instemming de toepasselijke juridische basis is, streven we hiernaar in overeenstemming met toepasselijke lokale wetgeving.

Indien toepasselijke lokale wetgeving dit toestaat, verwerken we de volgende categorieën persoonlijke gegevens als noodzakelijk voor onze wettelijke belangen of die van een derde partij, waaronder informatie over:

• Je gebruik van Apple Arcade
  • Je account, zoals je abonnementen op voorzieningen van Apple, je aankopen en downloads en of je lid bent van een 'Delen met gezin'-groep
  • De games die je elke week speelt

Deze wettelijke belangen omvatten:

• De voorziening voor jou en anderen optimaliseren en verbeteren
  • Je materiaal laten ontdekken dat het meest relevant voor je is
  • Je kennisgevingen sturen over Apple Arcade en andere gerelateerde producten, diensten en aanbiedingen van Apple die voor jou interessant kunnen zijn, waaronder Apple One
  • Rapportage aanbieden voor aanbieders van materiaal
  • Fraude en andere kwaadaardige activiteiten voorkomen

Bewaar­periode

We bewaren persoonlijke gegevens die gekoppeld zijn aan je transacties, downloads en game­activiteit in Apple Arcade slechts zo lang als noodzakelijk is in verband met zakelijke behoeften, contractuele verplichtingen en wettelijke vereisten. Bepaalde gegevens, zoals de aankoop­geschiedenis van abonnementen, maar niet je bewaarde kaart­gegevens, kunnen echter als bedrijfs­informatie worden bewaard, ook nadat je je account hebt gesloten of je abonnement op Apple Arcade hebt opgezegd. In regio's zoals China kan die periode 30 jaar zijn.

Delen met gezin

Wanneer je een abonnement neemt op Apple Arcade, is het abonnement ook beschikbaar voor andere gezins­leden. Met beperkingen voor materiaal en privacy in 'Schermtijd' kun je opgeven hoelang bepaalde apps mogen worden gebruikt. Ook kun je bepaalde functies op het apparaat van je kind blokkeren. Je kunt ook de instellingen op iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om beperkingen in te stellen voor expliciet materiaal, aankopen, down­loads en privacy. Als je een Arcade-abonne­ment niet met je gezins­leden wilt delen, kun je 'Delen van aankopen' uitschakelen. Op een iOS- of iPadOS-aparaat tik je in Instellingen op je naam en kies je 'Delen met gezin' > 'Delen van aankopen'. Op de Mac ga je in Systeem­instellingen naar '[je naam]' > 'Delen met gezin' > 'Delen van aankopen'.

Fraude en andere kwaad­aardige activiteiten voor­komen

We verzamelen persoonlijke gegevens om fraude en andere kwaad­aardige activiteiten in Apple Arcade en andere apps en voor­zieningen van Apple te voorkomen. Deze gegevens bevatten informatie over het apparaat, zoals het type apparaat en de software­versie, informatie over de locatie (indien beschikbaar), de download- en aankoop­geschiedenis, zoekopdrachten en hoe je Apple Arcade en andere apps en voor­zieningen verder gebruikt.

Wanneer je een abonnement probeert te nemen, wordt informatie over je gebruik van het apparaat, waaronder het geschatte aantal telefoon­gesprekken dat je hebt gevoerd of het geschatte aantal e‑mails dat je hebt verzonden en ontvangen, mogelijk gebruikt om een vertrouwens­score voor je apparaat te berekenen. De berekening is zo ontworpen dat Apple de onder­liggende waarden op je apparaat niet kan achter­halen. De score wordt gedurende een vaste tijds­duur op onze servers bewaard.

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacy­beleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Publicatiedatum: 6 april 2023