'Vraag het aan Siri', de dicteerfunctie en privacy

Siri is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.

Wanneer je verzoeken doet, stuurt Siri bepaalde gegevens over jou naar Apple om beter op je verzoeken te kunnen reageren.

Als je gebruikmaakt van Siri en de dicteerfunctie, wordt alles wat je zegt en dicteert naar Apple gestuurd om je verzoeken te verwerken. Naast deze audio-opnamen verstuurt je apparaat ook andere Siri-gegevens, zoals:

• de namen en bijnamen van je contactpersonen uit Contacten en je relatie tot hen (bijvoorbeeld "mijn vader");

• de muziek en podcasts waar je van houdt;

• namen van de apparaten van jou en je gezinsleden in Delen met gezin;

• namen van de accessoires, woningen, scènes en bewoners van een gedeelde woning in de Woning-app;

• namen van onderdelen, zoals de namen van personen in Foto's, de namen van wekkers en de namen van herinneringen;

• namen van apps die op je apparaat zijn geïnstalleerd en opdrachten die zijn toegevoegd via Siri.

Je verzoeken worden aan een willekeurige ID gekoppeld, niet aan je Apple ID.

Siri-gegevens, waaronder geautomatiseerde transcripties van je Siri-verzoeken, worden gebruikt om Siri en de dicteerfunctie op je iOS-apparaat en een met je iOS-apparaat geconfigureerde Apple Watch of HomePod beter te laten begrijpen en herkennen wat je zegt.

Siri-gegevens worden aan een willekeurige, door je apparaat gegenereerde ID gekoppeld. Deze willekeurige ID is niet gekoppeld aan je Apple ID, e-mailadres of andere gegevens waarover Apple beschikt door je gebruik van andere voorzieningen van Apple.

Siri-gegevens en je verzoeken worden niet gebruikt om een marketingprofiel samen te stellen en worden niet aan anderen verkocht.

Als je locatievoorzieningen hebt ingeschakeld, wordt ook de locatie van je apparaat op het moment dat je een verzoek doet naar Apple gestuurd om Siri en de dicteerfunctie nauwkeuriger te laten reageren op je verzoeken. Om relevante reacties weer te geven, kan Apple het IP-adres van je internetverbinding aan een geografische regio koppelen om je locatie bij benadering te bepalen.

Slechts een minimale hoeveelheid gegevens wordt op de Siri-servers opgeslagen

Standaard worden door Apple transcripties van je interacties met Siri en de dicteerfunctie bewaard. Een subset van deze transcripties kan door Apple worden beoordeeld. Door in Instellingen naar 'Privacy' > 'Analyse en verbeteringen' te gaan en te tikken om 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' in te schakelen, kun je ermee instemmen dat de audio van je interacties met Siri en de dicteerfunctie wordt opgeslagen en beoordeeld door werknemers van Apple om Siri en de dicteerfunctie te ontwikkelen en verbeteren.

Je verzoekgeschiedenis wordt gedurende maximaal zes maanden aan de willekeurige ID gekoppeld. Je verzoekgeschiedenis kan bestaan uit transcripties, audio voor gebruikers die hebben ingestemd met 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie', Siri-gegevens en gerelateerde gegevens, zoals apparaatspecificaties, apparaatconfiguratie, prestatiestatistieken en de locatie bij benadering van je apparaat op het moment dat het verzoek werd gedaan. Na zes maanden wordt de koppeling tussen je verzoekgeschiedenis en de willekeurige ID beëindigd. Hierna kan je verzoekgeschiedenis nog maximaal twee jaar worden bewaard om Apple te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van Siri, de dicteerfunctie en andere taalverwerkingsfuncties, zoals stembediening. De kleine subset van beoordeelde verzoeken kan langer dan twee jaar worden bewaard, zonder de willekeurige ID, voor verdere verbetering van Siri.

Wanneer de apparaatgebonden dicteerfunctie is ingeschakeld, wordt het dicteren van algemene tekst uitgevoerd op je iPhone, iPad of Apple Watch (dicteren in de zoekfunctie moet op de server worden verwerkt). De apparaatgebonden dicteerfunctie kan je dicteerervaring personaliseren met behulp van informatie die op je apparaat is opgeslagen. De apparaatgebonden dicteerfunctie kan worden ingeschakeld op bepaalde apparaten door een ondersteund taalmodel te downloaden in de toetsenbordinstellingen. Sommige statistieken over het gebruik van de apparaatgebonden dicteerfunctie worden naar Apple gestuurd als onderdeel van je verzoekgeschiedenis. Standaard worden transcripties en audio van de apparaatgebonden dicteerfunctie niet naar de Siri-servers gestuurd. Door in Instellingen naar 'Privacy' > 'Analyse en verbeteringen' te gaan en te tikken om 'Verbeter Siri en de dicteerfunctie' in te schakelen, kun je ermee instemmen dat deze gegevens met Apple worden gedeeld om Siri en de dicteerfunctie te verbeteren.

Als je apps van derden toestemming geeft om met Gebruik met Siri te integreren, worden sommige gegevens van deze apps mogelijk naar Apple gestuurd om Siri te helpen om je verzoek te begrijpen, en worden delen van je verzoek gedeeld met de app om deze te laten reageren of een handeling te laten uitvoeren (bijvoorbeeld een bericht versturen of een rit boeken). Wanneer Siri namens jou met een app van derden communiceert, zijn de voorwaarden en het privacybeleid van die app van toepassing. Als je apps toestemming geeft om Siri te gebruiken voor transcriptie, worden de stemgegevens die moeten worden getranscribeerd mogelijk naar Apple gestuurd.

Als je iCloud gebruikt, worden je Siri-instellingen op al je Apple apparaten gesynchroniseerd via end-to-end-encryptie. Als je 'Hé, Siri' hebt geconfigureerd, wordt ook een kort fragment van je verzoeken gesynchroniseerd via end-to-end-encryptie om je persoonlijke 'Hé, Siri'-herkenning op elk apparaat te verbeteren. De gepersonaliseerde spraakherkenningsmodellen kunnen gebruikmaken van de informatie op je apparaat om de prestaties van de modellen te verbeteren. Om anderen in staat te stellen je timers, wekkers en gedeelde media in de buurt te bedienen, kan de status van die onderdelen op je apparaat en de nabijheid van dergelijke apparaten worden gedeeld met je HomePod of Apple TV.

Jij hebt de keuze en de controle

Je kunt 'Vraag het aan Siri' en de dicteerfunctie uitschakelen wanneer je wilt. Om 'Vraag het aan Siri' uit te schakelen, ga je in Instellingen naar 'Siri en zoeken' en tik je om 'Luister naar 'Hé, Siri'' en 'Druk op de thuisknop voor Siri' of 'Druk op de zijknop voor Siri' uit te schakelen. Om de dicteerfunctie uit te schakelen, ga je in Instellingen naar 'Algemeen' > 'Toetsenbord' en tik je om 'Schakel dicteren in' uit te schakelen. Als je zowel 'Vraag het aan Siri' als de dicteerfunctie uitschakelt, verwijdert Apple de Siri-gegevens die aan de willekeurige ID zijn gekoppeld.

Je verwijdert een verzoekgeschiedenis die aan een willekeurige ID is gekoppeld en gedurende zes maanden wordt bewaard door in Instellingen naar 'Siri en zoeken' > 'Siri en dicteergeschiedenis' te gaan en op 'Verwijder Siri- en dicteergeschiedenis' te tikken.

Je kunt te allen tijde bepalen welke apps met 'Gebruik met Siri' mogen integreren door in Instellingen naar 'Siri en zoeken' > '[appnaam]' > 'Gebruik met Siri' te gaan.

Je kunt locatievoorzieningen voor Siri uitschakelen door in Instellingen naar 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Siri en de dicteerfunctie' te gaan en 'Nooit' te selecteren.

Als je niet wilt dat Siri-personalisatie op je apparaten wordt gesynchroniseerd, kun je Siri uitschakelen door in Instellingen naar '[je naam]' > 'iCloud' te gaan en te tikken om 'Siri' uit te schakelen.

Je kunt het gebruik van Siri en de dicteerfunctie ook helemaal beperken door in Instellingen naar 'Schermtijd' > 'Beperkingen' > 'Toegestane apps' te gaan en op 'Siri en Dicteren' te tikken.

Je kunt opgeven welke apps Siri mogen gebruiken voor transcriptie door in Instellingen naar 'Privacy' > 'Spraakherkenning' te gaan.

Door Siri of de dicteerfunctie te gebruiken, stem je ermee in dat Apple en zijn dochterondernemingen en tussenpersonen deze informatie mogen versturen, verzamelen, onderhouden, verwerken en gebruiken teneinde Siri en de dicteerfunctie in producten en voorzieningen van Apple te verbeteren. De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/privacy.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.