AirPods Pro-oorkussentjes kiezen en de pasvormtest doen

AirPods Pro worden geleverd met oorkussentjes in diverse maten: klein, middelgroot en groot. Voor de beste geluidskwaliteit en ruisonderdrukking is het van belang dat je de oorkussentjes met de beste pasvorm gebruikt.

De oorkussentjes met de beste pasvorm kiezen

De oorkussentjes moeten de gehoorgang goed afdichten. Een goede pasvorm verbetert de ruisonderdrukking en zorgt voor muziek met vollere bastonen.

Je AirPods Pro (2e generatie) worden geleverd met oorkussentjes in vier maten. Het middelgrote formaat is al aangebracht. De extra kleine, kleine en grote maten zitten in de doos waarin je AirPods Pro zijn geleverd, onder de lade, omgeven door de oplaadkabel.

Je AirPods Pro (1e generatie) worden geleverd met oorkussentjes in drie maten. Het middelgrote formaat is al aangebracht, en de kleine en grote maten zitten in de doos waarin je AirPods Pro zijn geleverd, onder de lade, omgeven door de oplaadkabel.

Oorkussentjes zijn specifiek voor hun AirPods Pro-generatie ontworpen om de beste audio-ervaring te bieden. Gebruik dus de oorkussentjes die zijn meegeleverd met je AirPods Pro. De mesh van de oorkussentjes van AirPods Pro (1e generatie) is compacter dan die van de oorkussentjes van AirPods Pro (2e generatie).

airpods-pro-2gen-front-case

Om te zien wat de maat van een oorkussentje is, rol je de rand af en kijk je of er XS, S, M of L is geëtst aan de binnenkant van het oorkussentje, bij de basis.

Doe de AirPods met de middelgrote oorkussentjes in je oren en zorg dat ze comfortabel en stevig zitten. Als je geen goede afdichting krijgt, kun je de positie van de AirPod aanpassen of een groter oorkussentje nemen. Als het oorkussentje te groot of oncomfortabel aanvoelt, probeer je een kleiner oorkussentje.

In de Apple Online Store kun je een nieuwe set oorkussentjes kopen voor je AirPods Pro (1e generatie) of voor je AirPods Pro (2e generatie). Ook kun je een nieuwe set oorkussentjes kopen bij een Apple Store of een andere geautoriseerde retailer.

De pasvormtest gebruiken als je niet zeker weet of de pasvorm goed is

Je kunt de pasvormtest gebruiken als je niet zeker weet of je wel de best mogelijke geluidskwaliteit en ruisonderdrukking krijgt. Kies een comfortabele pasvorm met een goede afdichting.

1. Doe de AirPods Pro in je oren en zorg dat ze verbonden zijn met je iPhone of iPad. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.

2. Tik op de knop 'Meer info' naast je AirPods in de lijst met apparaten.

3. Tik op 'Pasvormtest'. Als je de pasvormtest niet kunt vinden, controleer je of je iOS of iPadOS 13.2 of nieuwer hebt.

4. Tik op 'Ga door' en tik vervolgens op de afspeelknop .

ios16-iphone13-pro-settings-bluetooth-airpods-pro-eartip-fit-test

Als je het advies krijgt om de positie van de AirPods Pro aan te passen of een ander oorkussentje te proberen, pas je eerst de positie aan en voer je de test opnieuw uit. Vervolgens probeer je een andere maat oorkussentje. Het kan zijn dat je verschillende maten voor je linker- en rechteroor moet gebruiken.

Oorkussentjes verwijderen en bevestigen

Als je een oorkussentje wilt verwijderen, trek je stevig met je vingers aan de basis van het oorkussentje, op de plaats waar het oorkussentje aan de AirPod is bevestigd.

remove-airpods-pro-tip

Om een oorkussentje te bevestigen, lijn je het oorkussentje uit met de ovale connector op de AirPod. Zet je vingers aan de basis van het oorkussentje en druk het oorkussentje op de connector totdat je deze hoort vastklikken.

replace-airpods-pro-tip