Een Apple TV configureren en gebruiken met meerdere gebruikers

Schakelen tussen gebruikersaccounts met een tik op de knop.

Uw Apple TV-ervaring personaliseren

Krijg met meerdere gebruikers uw eigen gepersonaliseerde aanbevelingen en 'Volgende'-lijst in Apple Music en de Apple TV-app, toegang tot uw gekochte apps in de App Store of speel games met uw Apple Arcade-abonnement. Laat de volgende gebruiker vervolgens snel schakelen naar zijn of haar account in het Bedieningspaneel om toegang te krijgen tot zijn of haar eigen materiaal.

U kunt ook wijzigen welke iCloud- en Game Center-accounts zijn ingelogd bij uw Apple TV.

Voordat u begint

Als u iemand toevoegt aan uw Apple TV, controleer dan het volgende:

Apple TV is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Een manier om te configureren kiezen

• Gebruik de Woning-app als u wilt dat de nieuwe gebruiker uw Homekit-accessoires en eventuele Apple TV's of HomePod-luidsprekers in uw woning kan bedienen.
  • Gebruik uw Apple TV als u wilt dat de nieuwe gebruiker alleen de Apple TV waar hij of zij aan is toegevoegd kan bedienen.

Configureren met de Woning-app

Volg deze stappen om een gebruiker uit te nodigen en daarna om een uitnodiging te accepteren.

Iemand uitnodigen

1. Open de Woning-app op uw iOS-apparaat en tik op 'Woning' .
  2. Als u meerdere woningen hebt geconfigureerd in de Woning-app, tikt u op 'Woninginstellingen' en selecteert u vervolgens een woning.
    • Als de gebruiker niet in uw Woning-app staat, tikt u op 'Nodig uit'. Voer de Apple ID van de persoon in die deze voor iCloud gebruikt en tik op 'Nodig uit'.
    • Als u uw Woning-app al deelt met de gebruiker die u toevoegt, kan hij of zij zichzelf toevoegen aan uw Apple TV. Tik op 'Toon me op Apple TV' op het iOS-apparaat.

Een uitnodiging accepteren

1. Open de Woning-app op uw iOS-apparaat en tik op 'Woning' .
  2. Tik op 'Woninginstellingen'.
  3. Selecteer 'Accepteer' en selecteer vervolgens opnieuw 'Accepteer'.
  4. Tik op 'Gereed'.

Configureren met een Apple TV

Volg deze stappen om een gebruiker toe te voegen.

1. Op een Apple TV gaat u naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > 'Voeg nieuwe gebruiker toe'.
  2. Selecteer 'Ga door' en selecteer vervolgens 'Voer nieuw in'.
  3. Laat de nieuwe gebruiker zijn of haar iTunes Apple ID en wachtwoord invoeren. Klik vervolgens op 'Log in'.

Schakelen tussen gebruikers

Schakel tussen gebruikersaccounts om uw materiaal te openen in de Apple TV-app, Apple Music en de App Store.

• Houd de knop 'Apple TVapp'/de thuisknop  ingedrukt op uw Siri Remote om naar het bedieningspaneel te gaan. Selecteer de gebruikersaccount waarnaar u naar wilt overschakelen.

Een gebruiker verwijderen

U kunt op elk gewenst moment een gebruiker toevoegen of een Apple TV verlaten.

• Om een gebruiker te verwijderen: Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > 'Huidige gebruiker'. Kies de gebruikersaccount die u wilt verwijderen. Klik op 'Account van [naam]' > 'Verwijder gebruiker uit Apple TV'.
  • Om een Apple TV te verlaten: schakel 'Toon me op Apple TV' uit in de Woning-app.