HEVC-films gebruiken met Pages, Numbers en Keynote

U kunt HEVC-films gebruiken die zijn opgenomen met een iPhone of iPad in Pages, Numbers en Keynote

Als u iOS 11 of hoger gebruikt met bepaalde iPhone- en iPad-modellen, kunt u video opnemen in de HEVC-structuur (High Efficiency Video Coding) (ook wel bekend als H.265). HEVC-films bieden betere compressie dan JPEG en H.264, waardoor ze minder opslagruimte gebruiken op uw apparaten en in iCloud-fotos, met behoud van dezelfde visuele kwaliteit.

U kunt HEVC-films aan uw documenten, spreadsheets en presentaties toevoegen met de volgende Apple apparaten en softwareversies:

• Een Mac met macOS Mojave en Pages 8.2, Numbers 6.2 of Keynote 9.2 of hoger
  • Een iPhone of iPad met iOS 13 of een iPad met iPadOS en Pages 5.2, Numbers 5.2 of Keynote 5.2 of hoger

HEVC-films toevoegen aan documenten, spreadsheets en presentaties

Om ervoor te zorgen dat een HEVC-film niet naar een andere structuur wordt geconverteerd wanneer u deze aan uw document toevoegt, schakelt u de instelling uit die films voor oudere apparaten optimaliseert voordat u de film toevoegt:

• Met een geopend document in Pages, Numbers of Keynote op een iPhone of iPad tikt u op de knop 'Meer' en vervolgens op 'Instellingen', 'Films toevoegen', en dan schakelt u 'Optimaliseer voor oudere apparaten' uit.
  • In Pages, Numbers of Keynote op een Mac, kiest u [appnaam] > 'Voorkeuren' in de menubalk, klikt u op 'Algemeen' en deselecteert u 'Optimaliseer voor oudere apparaten'.

Wanneer u de instelling die films optimaliseert voor oudere apparaten moet inschakelen

Op de volgende momenten moet u de instelling die films optimaliseert voor oudere apparaten inschakelen voordat u HEVC-films aan uw document toevoegt:

• Als u uw boek vanaf Pages rechtstreeks naar Apple Books wilt publiceren.
  • Als u een document met HEVC-films wilt delen met anderen die mogelijk oudere Apple apparaten hebben.

Een EPUB met HEVC-video's aanmaken

Als u een EPUB van uw Pages-document dat HEVC-films bevat aanmaakt, wordt de film geconverteerd of blijft het een HEVC-film afhankelijk van uw apparaat en de instellingen die u hebt gekozen.

Op een iPhone of iPad kunt u kiezen of u de HEVC-film wel of niet wilt converteren:

1. Terwijl u het document hebt geopend in Pages, tikt u op de knop 'Meer' .
  2. Tik op 'Exporteer' en kies 'EPUB'.
  3. Tik op 'Geavanceerd'.
  4. Om HEVC-video's in uw document te converteren naar H.264 in de EPUB, schakelt u 'Optimaliseer media voor publicatie' in. Als u deze instelling uitgeschakeld laat, kunnen HEVC-video's in uw EPUB mogelijk niet op apparaten van anderen worden afgespeeld.

Op een Mac converteert Pages HEVC-video's automatisch naar H.264-video's in de EPUB.

Als u online op iCloud.com met Pages naar EPUB wilt exporteren, moet u 'Optimaliseer voor oudere apparaten' selecteren voordat u HEVC-video's aan uw document toevoegt.

Een boek met HEVC-video's publiceren

Op een Mac kunt u uw document met HEVC-video's rechtstreeks vanaf Pages op Apple Books publiceren. Volg deze stappen om uw document voor te bereiden voor publicatie:

1. Terwijl u een document hebt geopend in Pages, kiest u 'Bestand' > 'Maak bestand kleiner'.
  2. Selecteer 'Meest compatibel (H.264)'.
  3. Stel andere bestandsgrootte-opties in het venster in.
  4. Om een kopie van het document met een kleinere bestandsgrootte aan te maken, klikt u op 'Maak een kopie kleiner'. U kunt ook op 'Maak dit bestand kleiner' klikken om het bestaande document te overschrijven.

Op een iPhone of iPad kunt u HEVC-video's niet converteren nadat u ze aan uw document hebt toegevoegd. Open het document in Pages voor Mac, maak het bestand kleiner en publiceer het vervolgens vanaf een iPhone, iPad of Mac.

Als u uw boek online op iCloud.com met Pages publiceert, vervangt Pages HEVC-video's automatisch met de eerste frame-afbeelding van de video in het gepubliceerde boek. Als de video audio bevat, wordt het audiospoor ook opgenomen.