Als u geen video's van iMovie kunt delen met iTunes

In iMovie voor iOS 13, iPadOS en macOS Catalina kunt u mogelijk geen video's van iMovie delen met iTunes. Gebruik de methoden in dit artikel om datgene te doen waarvoor u eerder iTunes gebruikte.

Video's en projecten overzetten van uw iPhone, iPad of iPod touch naar uw Mac

Gebruik bestandsdeling in plaats van delen met iTunes om projecten van iMovie over te zetten van uw iPhone, iPad of iPod touch naar uw Mac, zodat u op uw Mac aan het project kunt werken. U kunt ook AirDrop, iCloud Drive en andere opties gebruiken om voltooide video's en projecten over te zetten.

Projecten van iMovie overzetten met bestandsdeling

Ga als volgt te werk om iMovie-projecten met bestandsdeling en een bekabelde verbinding over te zetten van een iPhone of een iPod touch met iOS 13 of een iPad met iPadOS naar uw Mac:

1. Tik in de projectkiezer van iMovie op het project om het scherm met projectgegevens te openen en tik vervolgens op de deelknop . Als u bezig bent met het bewerken van een film, tikt u op 'Gereed' en vervolgens op de deelknop .
  2. Tik op 'Exporteer project'.
  3. Tik op 'Bewaar in Bestanden'.
    Als u de nieuwste versie van iMovie voor uw iPhone, iPad of iPod touch nog niet hebt geïnstalleerd, tikt u op 'iTunes'. U kunt vervolgens uw project van iMovie overzetten naar uw Mac.
  4. Veeg omhoog, tik op 'Op mijn iPhone' of op 'Op mijn iPad' afhankelijk van uw apparaat en tik vervolgens op de map 'iMovie' op deze map te selecteren.
  5. Tik op 'Bewaar'.
  6. Nu kunt u uw project van iMovie overzetten naar uw Mac.

Video's en projecten delen met AirDrop, iCloud Drive en meer

Deel voltooide video's om ze te bekijken op uw iPhone, iPod, iPod touch of iPad:

Ook kunt u projecten naar iMovie voor Mac of naar Final Cut Pro X sturen voor verdere bewerking:

Video's delen naar de Apple TV-app op de Mac

In iMovie op macOS Catalina bewaart u een video, trailer of clip op uw Mac, in plaats van deze te delen met iTunes. Daarna importeert u deze naar uw Apple TV-bibliotheek. Vervolgens kunt u uw film bekijken in de Apple TV-app op uw Mac.

1. Selecteer een film, trailer of fragment in de browser.
  2. Klik in de knoppenbalk op de deelknop en klik vervolgens op 'Bestand'.
  3. In het dialoogvenster dat verschijnt, voert u een titel en een beschrijving van uw video in, voegt u tags toe en meer.
  4. Klik op 'Volgende', ga naar de locatie waar u het bestand wilt bewaren en klik vervolgens op 'Bewaar'. Een voortgangsindicator verschijnt aan de rechterzijde van de knoppenbalk. Klik op de voortgangsindicator om de details ervan te bekijken. De indicator verdwijnt wanneer de bewerking is voltooid en de melding 'Het delen is gelukt' verschijnt.
  5. Kies in de Apple TV-app 'Archief' > 'Importeer' en ga dan naar de locatie waar u het bestand hebt bewaard.
  6. Klik op 'Open'.

Uw video verschijnt in de sectie 'Thuisvideo's' in de Apple TV-bibliotheek. In de Apple TV-app kunt u de video toevoegen aan uw andere apparaten, zoals een Apple TV, iPad, iPhone of iPod touch.

Video's bekijken op al uw apparaten met iCloud-foto's

Om uw video's op al uw apparaten, waaronder een Apple TV, te bekijken, kunt u iCloud-foto's gebruiken. Zorg ervoor dat iCloud-foto's is ingeschakeld voordat u doorgaat.

Video's verplaatsen naar iCloud-foto's op iPhone, iPod touch of iPad

1. Tik in de projectkiezer van iMovie op de video die u wilt verplaatsen om het scherm met projectgegevens te openen. Als u bezig bent met het bewerken van een film, tikt u eerst op 'Gereed'.
  2. Tik op de deelknop  onderaan het scherm met projectgegevens.
  3. Tik op een video om deze te selecteren. Als de downloadknop  verschijnt, tikt u erop om de video te downloaden naar uw apparaat.
  4. Tik op de deelknop , tik op 'Bewaar video' en tik vervolgens op 'OK' als de video is bewaard.
  5. Herhaal dit voor iedere video die u naar iCloud-foto's wilt kopiëren.

Video's verplaatsen naar iCloud op een Mac

1. Klik in de projectkiezer van iMovie op de video die u wilt verplaatsen om deze te selecteren. Als u bezig bent met het bewerken van een film, tikt u in de knoppenbalk eerst op 'Projecten'.
  2. Klik op de deelknop  en kies vervolgens 'Bestand'.
  3. Klik op het venstermenu 'Resolutie' en kies de hoogst beschikbare resolutie. Configureer de andere opties voor delen en klik daarna op 'Volgende'.
  4. Kies een locatie op de Mac waar u de video wilt bewaren, zoals het bureaublad. Klik daarna op 'Bewaar'.
  5. Open Foto's.
  6. Zoek de bewaarde video op uw Mac en sleep het bestand vervolgens naar Foto's.

Herhaal dit voor iedere video die u naar iCloud-foto's wilt kopiëren.

Als u iCloud-foto's niet gebruikt

Als u iCloud-foto's niet gebruikt, kunt u AirPlay gebruiken om uw video's vanaf een iPhone, iPad of Mac te bekijken op een Apple TV.