Berichten aankondigen op AirPods met Siri

Wanneer u AirPods of een compatibele Beats-koptelefoon draagt, kan Siri uw inkomende berichten aankondigen. Vervolgens kunt u direct handsfree antwoorden.

Wat u nodig hebt

U kunt Siri uw inkomende berichten laten aankondigen met een van de volgende koptelefoons:

• AirPods (2e generatie)
  • AirPods Pro
  • PowerBeats Pro
  • Beats Solo Pro

Uw compatibele koptelefoon moet worden gekoppeld met een van de volgende apparaten:

• iPhone met iOS 13.2 of hoger
  • iPad met iPadOS 13.2 of hoger
  • Apple Watch Series 4 of nieuwer met watchOS 6.1 of hoger

'Kondig berichten aan met Siri' inschakelen

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Berichtgeving' en dan op 'Kondig berichten aan met Siri'.
  3. Schakel 'Kondig berichten aan met Siri' in.

Als deze functie is ingeschakeld, leest Siri uw inkomende berichten hardop voor wanneer uw koptelefoon is verbonden met uw iPhone of iPad, u de koptelefoon draagt en het apparaat is vergrendeld. Siri speelt een toon af, kondigt de naam van de afzender aan en leest vervolgens het bericht voor. Als een bericht te lang is, kondigt Siri de naam van de afzender aan en zegt ze alleen dat diegene u een bericht heeft gestuurd. Open de iPhone of iPad om het te lezen.

Via 'Instellingen' > 'Berichtgeving' > 'Kondig berichten aan met Siri' kunt u ook beheren van welke contacten Siri de berichten voorleest. Tik op 'Berichten' en selecteer uit 'Favorieten', 'Recent', 'Contacten' of 'Iedereen'.

Als u het bedieningspaneel aanpast om 'Kondig berichten aan met Siri' toe te voegen, kunt u het bedieningspaneel gebruiken om de functie snel in of uit te schakelen.

Berichten beantwoorden

1. Wacht tot Siri het bericht heeft voorgelezen. Siri wacht vervolgens op uw antwoord.
  2. Zeg tegen Siri dat u wilt antwoorden en spreek dan uw bericht in. Zeg bijvoorbeeld "Antwoord 'Ik ben onderweg'" of "Zeg tegen haar 'Ik zie je daar'". Wanneer u stopt met praten, verstuurt Siri uw bericht automatisch.

U kunt Siri uw antwoorden laten voorlezen voordat deze worden verstuurd. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving' > 'Kondig berichten aan met Siri' en schakel 'Antwoord zonder bevestiging' uit.

Als u meerdere berichten tegelijkertijd ontvangt, kunt u 'Kondig berichten aan met Siri' snel pauzeren door een van de AirPods uit uw oor te halen of de koptelefoon van uw hoofd te verwijderen.

Als u geen aankondigingen van Siri hoort

Als u Siri geen berichten hoort aankondigen, probeer dan de volgende stappen:

1. Zorg dat u een compatibel apparaat gebruikt.
  2. Zorg dat uw AirPods of compatibele Beats-koptelefoon zijn/is gekoppeld met het apparaat in 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving' > 'Kondig berichten aan met Siri' en zorg dat 'Kondig berichten aan met Siri' is ingeschakeld. Tik vervolgens op 'Berichten' en zorg dat 'Kondig berichten aan met Siri' daar ook is ingeschakeld.
  4. Zorg dat de iPhone of iPad is vergrendeld en dat het scherm donker is. Siri kondigt geen berichten aan als u het apparaat gebruikt.