Meldingen aankondigen met Siri op AirPods of Beats

Wanneer u AirPods of een compatibele Beats-koptelefoon draagt, kan Siri uw inkomende meldingen aankondigen van apps zoals Berichten en Herinneringen, en van ondersteunde apps van derden. Vervolgens kunt u direct handsfree antwoorden.

Wat u nodig hebt

U kunt Siri uw inkomende meldingen laten aankondigen met een van de volgende koptelefoons:

• AirPods Max
  • AirPods (2e generatie) of nieuwer
  • AirPods Pro
  • Beats Fit Pro
  • Powerbeats
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro

Uw compatibele koptelefoon moet worden gekoppeld met een van de volgende apparaten:

• iPhone met iOS 15
  • iPad met iPadOS 15

'Kondig meldingen aan' inschakelen

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Berichtgeving'.
  3. Tik op 'Kondig meldingen aan'.
    Berichten aankondigen met Siri
  4. Schakel 'Kondig meldingen aan' in.

Hoe u 'Kondig meldingen aan' gebruikt

Als deze functie is ingeschakeld, kondigt Siri inkomende meldingen aan van apps zoals Berichten en Herinneringen, en van ondersteunde apps van derden. Siri leest uw inkomende meldingen hardop voor wanneer uw koptelefoon is verbonden met uw iPhone of iPad, u de koptelefoon draagt en het apparaat is vergrendeld.

Als de app die u gebruikt een melding classificeert als tijdgevoelig of als een direct bericht, speelt Siri een toon af. De melding wordt dan automatisch aangekondigd. U kunt ook kiezen welke meldingen Siri moet voorlezen:

1. Ga op uw iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving' > 'Kondig meldingen aan'.
  2. Tik op 'Berichten'.
  3. Selecteer 'Tijdgevoelige en directe meldingen' of 'Alle meldingen'.

Als u het bedieningspaneel op uw iPhone of iPad aanpast om meldingen aan te kondigen, kunt u het bedieningspaneel gebruiken om de functie snel in of uit te schakelen.

Als u meerdere meldingen tegelijk ontvangt, kunt u voorkomen dat Siri ze allemaal aankondigt door een van de oortjes uit uw oor te halen of de koptelefoon af te doen.

Meldingen beantwoorden

In apps waarmee u een antwoord kunt sturen, bijvoorbeeld de Berichten-app, kunt u reageren op de meldingen die Siri aankondigt op een compatibele koptelefoon of in een voertuig dat CarPlay ondersteunt:

1. Wacht tot Siri de melding heeft voorgelezen. Siri wacht vervolgens op uw antwoord.
  2. Zeg tegen Siri dat u wilt antwoorden en spreek dan uw bericht in. Zeg bijvoorbeeld "Antwoord 'Ik ben onderweg'" of "Zeg tegen haar 'Ik zie je daar'". Als u stopt met spreken, leest Siri het antwoord aan u voor en vraagt dan of u het wilt versturen.

Als u geen aankondigingen van Siri hoort

Als u Siri geen meldingen hoort aankondigen, probeer dan de volgende stappen:

1. Zorg dat u een compatibel apparaat gebruikt.
  2. Zorg dat uw AirPods of compatibele Beats-koptelefoon met het apparaat zijn gekoppeld in 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving' > 'Kondig meldingen aan' en zorg dat 'Kondig meldingen aan' is ingeschakeld.
  4. Zorg dat de iPhone of iPad is vergrendeld en dat het scherm donker is. Siri kondigt geen berichten aan als u het apparaat gebruikt.