Game Center gebruiken om met vrienden te spelen

Stuur vriendverzoeken, beheer uw profiel, behaal achievements en verbeter uw plaats op de ranglijst op verschillende apparaten met Game Center.

Een Game Center-profiel aanmaken

Lees hier hoe u een profiel kunt aanmaken met een gepersonaliseerde memoji en aangepaste initialen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen. Scrol naar 'Game Center' en tik erop.
  2. Als Game Center niet is ingeschakeld, schakelt u deze functie in en logt u in met uw Apple ID.*
    Scherm 'Instellingen' van Game Center op een iPhone
  3. Tik op het veld 'Bijnaam' om een naam in te voeren die uw vrienden zien wanneer u samen gamet. Als u geen naam kunt bedenken, kunt u een van de willekeurig gegenereerde suggesties kiezen.
  4. Als u de afbeelding wilt personaliseren die bij uw bijnaam wordt weergegeven, tikt u op 'Wijzig' in de cirkel bovenaan de pagina. Vanaf hier kunt u een memoji aanmaken, een bestaande memoji gebruiken of aanpassen hoe de initialen van uw bijnaam worden weergegeven.

Op een Mac

1. Open de App Store-app.
  2. Als Game Center niet is ingeschakeld, schakelt u deze functie in en logt u in met uw Apple ID.*
  3. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.
  4. Als u een naam wilt invoeren die uw vrienden zullen zien wanneer u samen games speelt, klikt u op uw Game Center ID en vervolgens op 'Details'. Als u geen naam kunt bedenken, kunt u een van de willekeurig gegenereerde suggesties kiezen.
    het Game Center-scherm 'Details' in 'Systeemvoorkeuren' van macOS
  5. Als u de foto met uw bijnaam wilt personaliseren, gaat u terug naar 'Instellingen' op uw iPhone, iPad of iPod touch. Scrol naar 'Game Center' en tik erop. Vanaf hier kunt u een memoji aanmaken, een bestaande memoji gebruiken of aanpassen hoe de initialen van uw bijnaam worden weergegeven.

Lees hier hoe uw Game Center-profiel wordt gebruikt

U kunt Game Center gebruiken voor toegang tot uw opgeslagen games op al uw apparaten.

Vrienden toevoegen

U kunt vrienden toevoegen in Game Center.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen. Scrol naar 'Game Center' en tik erop.
  2. Tik op 'Vrienden'.
  3. Tik op 'Voeg vrienden toe'.
  4. Voer het telefoonnummer of e-mailadres in van de persoon die u wilt uitnodigen om vrienden te worden in Game Center of tik op de knop 'Voeg toe'  om een van uw contacten uit te nodigen. Wanneer die persoon het verzoek heeft geaccepteerd via de Berichten-app, ziet u deze in uw vriendenlijst.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.
  2. Klik op uw Game Center ID.
  3. Klik op 'Voeg vrienden toe'.
  4. Voer het telefoonnummer of e-mailadres in van de persoon die u wilt uitnodigen om vrienden te worden in Game Center of klik op de knop 'Voeg toe’  om een van uw contacten uit te nodigen. Wanneer die persoon het verzoek heeft geaccepteerd via de Berichten-app, ziet u deze in uw vriendenlijst.

Vrienden verwijderen of Game Center-gebruikers rapporteren

Lees hoe u iemand kunt ontvrienden in Game Center.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen. Scrol naar 'Game Center' en tik erop.
  2. Tik op 'Vrienden' om een lijst te zien van gebruikers met wie u bevriend bent en gebruikers met wie u onlangs hebt gespeeld.
  3. Veeg naar links over de naam van de gebruiker om meer opties te zien.
    iPhone met het scherm 'Vrienden' van Game Center met de opties voor melden en verwijderen

Tik op 'Verwijder' om geen vrienden meer te zijn met iemand in Game Center. Hiermee wordt u ook uit de vriendenlijst van die persoon verwijderd. Om een profiel te melden vanwege valsspelen, ongepaste inhoud of een ander probleem, tikt u op 'Meld' en volgt u de instructies op het scherm.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.
  2. Klik op uw 'Game Center ID' om een lijst te zien van gebruikers met wie u bevriend bent en gebruikers met wie u onlangs hebt gespeeld.
  3. Klik op de gebruikersnaam van de gebruiker die u wilt verwijderen.
  4. Klik op 'Verwijder' om geen vrienden meer te zijn met iemand in Game Center. Hiermee wordt u ook uit de vriendenlijst van die persoon verwijderd. Om een profiel te melden vanwege valsspelen, ongepaste inhoud of een ander probleem, klikt u op 'Meld' en volgt u de instructies op het scherm.

* Als u een bijnaam ziet of als er al andere gegevens zijn ingevoerd, hebt u mogelijk al een Game Center-profiel. Om te controleren of u met uw Apple ID bent ingelogd op uw iPhone, iPad of iPod touch, gaat u naar 'Instellingen' en zoekt u uw Apple ID. Om te controleren of u met uw Apple ID bent ingelogd op uw Mac, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren’ en klikt u op 'Internetaccounts'. Vervolgens zoekt u uw Apple¬ID in de navigatiekolom.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.