E-mail op uw Mac groeperen

Lees hier hoe u uw postbus 'Inkomend' de baas blijft, zodat u zich beter kunt concentreren op berichten die voor u belangrijk zijn.

Berichten groeperen op gesprek

Een gesprek (of 'berichtenreeks') bevat het oorspronkelijke bericht en alle antwoorden daarop. Wanneer u berichten groepeert op gesprek, worden alle gesprekken samengevouwen, wat betekent dat in uw postbus van alle gesprekken alleen het meest recente bericht wordt getoond. Wanneer u dat bericht selecteert, ziet u in het voorbeeldgebied alle berichten uit het gesprek.

Het Weergave-menu in de menubalk biedt verschillende opties voor het groeperen van berichten op gesprek:

• 'Groepeer op gesprek': Schakel de gespreksweergave in of uit.
  • 'Markeer gesprekken': Markeer gesprekken in uw postbus om ze meer te laten opvallen.
  • 'Vouw alle gesprekken uit': Toon alle berichten van alle gesprekken in uw postbus.
  • 'Vouw alle gesprekken samen': Toon van alle gesprekken in uw postbus alleen het meest recente bericht.

Meer informatie over gesprekken, bijvoorbeeld hoe u gesprekken kunt dempen.

Berichten verplaatsen naar een andere postbus

Berichten verplaatsen naar een andere postbus is een goede manier om berichten die u wilt bewaren, te groeperen.

Een nieuwe postbus aanmaken voor berichten

1. Kies 'Postbus' > 'Nieuwe postbus' in de menubalk.
  2. Geef de postbus een naam en kies een locatie voor de postbus.
    • Kies 'Op mijn Mac' als locatie om de postbus alleen beschikbaar te maken op uw Mac.
    • Kies een andere locatie, bijvoorbeeld 'IMAP' of 'iCloud', als u de postbus beschikbaar wilt maken op alle andere apparaten waarop u dezelfde account gebruikt.

Berichten verplaatsen naar een andere postbus

• Sleep het bericht naar de postbus die u hebt gemaakt in de navigatiekolom.
  • Of selecteer het bericht en klik vervolgens op de verplaatsknop  in de knoppenbalk om het bericht naar de voorgestelde postbus te verplaatsen. Welke postbus wordt voorgesteld, verandert op basis van waarheen u vergelijkbare berichten hebt verplaatst. De suggesties worden dus beter naarmate u meer berichten verplaatst. U kunt ook klikken op de pijl  naast de verplaatsknop om een specifieke postbus te kiezen, of regels gebruiken om berichten automatisch naar bepaalde postbussen te verplaatsen.

Afmelden bij mailinglijsten

Wanneer Mail ziet dat een bericht is verzonden als onderdeel van een mailinglijst, wordt er een banner boven de berichttekst weergegeven: 'Dit bericht is van een mailinglijst'. Als u zich bij deze mailinglijst wilt afmelden, klikt u in de banner op 'Meld me af'. Meer informatie over afmelden

Afzenders blokkeren

E-mail filteren door afzenders te blokkeren, is vergelijkbaar met het filteren van ongewenste reclame. U kunt beide functies naast elkaar gebruiken.

Wanneer u een afzender blokkeert, ontvangt u de berichten van die persoon nog wel, maar wordt er een blokkeringssymbool  weergegeven naast de naam van de afzender in de lijst met berichten. In de koptekst van deze berichten wordt bovendien de tekst 'Dit bericht is afkomstig van een geblokkeerde afzender' weergegeven.

1. Open een bericht van de afzender die u wilt blokkeren.
  2. Klik op de pijl  naast de naam van de afzender in de berichtkop en kies vervolgens 'Blokkeer contact' in het menu. Als u de blokkering wilt opheffen, kiest u 'Deblokkeer contact'.

U kunt blokkeringen beheren in de voorkeuren van Mail: kies 'Mail' > 'Voorkeuren', klik op 'Reclame' en klik vervolgens op de tab 'Geblokkeerd'.

• Zorg ervoor dat 'Schakel filter voor geblokkeerde e-mails in' is geselecteerd. Als u dit aankruisvak uitschakelt, onthoudt Mail nog wel welke afzenders u hebt geblokkeerd, maar worden deze niet meer geblokkeerd.
  • Als u nieuwe geblokkeerde berichten automatisch naar de prullenmand wilt verplaatsen, selecteert u 'Verplaats e-mail naar de prullenmand'.
  • Om een geblokkeerde afzender uit de lijst te verwijderen, selecteert u het e-mailadres van de afzender en klikt u vervolgens op de verwijderknop (-) onder de lijst.
  • Als u een van uw contacten wilt blokkeren, klikt u op het plusteken (+) en kiest u vervolgens de naam van die persoon om alle e-mailadressen en telefoonnummers te blokkeren die in de Contacten-app aan dat contact gekoppeld zijn. U kunt e-mailadressen en telefoonnummers alsnog afzonderlijk verwijderen (-).

Uw lijst van geblokkeerde afzenders wordt gedeeld met de apps Mail, Berichten, FaceTime en Telefoon op alle apparaten waarop u iCloud-contacten gebruikt en waarop u bij iCloud bent ingelogd met uw Apple ID.

VIP's aanmaken

Wanneer u een afzender als VIP aanmerkt, worden alle berichten van deze afzender in uw postbus 'Inkomend' ook weergegeven in de postbus 'VIP' in de navigatiekolom. U kunt maximaal 100 VIP's hebben. Deze worden gedeeld met alle apparaten waarop u iCloud-contacten gebruikt en waarop u bij iCloud bent ingelogd met uw Apple ID.

1. Open een bericht van de afzender.
  2. Zet de aanwijzer links naast de naam van de afzender in de kop van het bericht.
  3. Klik op de ster naast de naam.

Berichten markeren

Wanneer u een bericht markeert, wordt naast dat bericht in de postbus 'Inkomend' en in de kop van het bericht een vlagsymbool  weergegeven.

• U markeert een bericht door het te selecteren en vervolgens een vlag te kiezen in het Markeer-menu in de knoppenbalk.
  • U verwijdert een vlag door dezelfde vlag opnieuw te kiezen, of door 'Wis markering' te kiezen.

Zo krijgt u alleen de gemarkeerde berichten te zien:

• Klik op 'Gemarkeerd' in de favorietenbalk om alle gemarkeerde berichten te zien, of klik op de pijl  ernaast en kies een specifieke vlag.
  • U kunt ook de postbus 'Gemarkeerd' selecteren in de navigatiekolom. Als u meer dan één vlagkleur hebt gebruikt, bevat de postbus 'Gemarkeerd' voor elke kleur een aparte postbus. Klik op het openvouwdriehoekje  naast de postbus om deze weer te geven.

Meer informatie over vlaggen, inclusief hoe u de naam van een vlag kunt wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de aanduiding 'Rood' wijzigen in 'Urgent'.