Toegang krijgen tot uw Shazams, op uw apparaten of online

Als u uw Shazams bewaart, raakt u ze niet kwijt als er iets met uw apparaat gebeurt.

Op een iPhone, iPad en iPod touch kunt u uw Shazams bewaren in iCloud, zodat u toegang hebt tot uw Shazams op uw andere Apple apparaten. In Android kunt u een Shazam-account aanmaken om uw Shazams te bewaren en ze op uw Android-apparaten te openen.

En als u meerdere accounts hebt, kunt u Shazams samenvoegen in één account.

Uw Shazams bewaren in iCloud op een iPhone, iPad of iPod touch

Wanneer u Shazam voor het eerst installeert op uw iPhone, iPad of iPod touch, wordt er automatisch een reservekopie van uw Shazams gemaakt in iCloud. Zorg ervoor dat u ingelogd bent met uw Apple ID en dat u iCloud ingeschakeld hebt voor Shazam op uw apparaat.

Wanneer u een reservekopie van uw Shazams maakt in iCloud, hebt u toegang tot uw Shazams op al uw apparaten en op www.shazam.com/myshazam wanneer u inlogt met dezelfde Apple ID.

Om een Shazam uit uw bibliotheek te verwijderen, tikt u op de knop 'Meer'  naast die Shazam in uw bibliotheek en tikt u vervolgens op 'Verwijderen uit Shazam-bibliotheek'.

Uw account bijwerken op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u al een Shazam-account hebt aangemaakt met een e-mailadres of Facebook in een eerdere versie van de Shazam-app, moet u uw account bijwerken.

1. Zorg ervoor dat u ingelogd bent met uw Apple ID en dat u iCloud ingeschakeld hebt voor Shazam op uw apparaat.
  2. Tik op 'iCloud gebruiken' wanneer daarom wordt gevraagd in Shazam.

Als u op 'Niet nu' hebt getikt, kunt u er op elk moment voor kiezen om een reservekopie van uw Shazams te maken in iCloud. Tik in de Shazam-app op de knop 'Instellingen' , tik op 'iCloud Sync' en tik vervolgens op 'iCloud gebruiken'.

Als u ervoor kiest om uw Shazams niet in iCloud te bewaren, worden ze nog steeds op uw apparaat bewaard. U kunt op elk moment een reservekopie van uw Shazams aanmaken.

Uw Shazams bewaren op Android-apparaten

U kunt inloggen met een e-mailadres of Facebook om uw Shazams te bewaren.

1. Voer een e-mailadres in of volg de aanwijzingen op het scherm voor Facebook.
  2. Als u uw e-mailadres hebt ingevoerd, controleert u uw e-mail met hetzelfde apparaat en tikt u vervolgens op 'Bevestigen' in de e-mail. Als u problemen hebt met de e-mail, kunt altijd op 'Opnieuw versturen' tikken in de Shazam-app. U kunt ook opnieuw beginnen.

Om overal toegang te krijgen tot uw vorige Shazams, gebruikt u dezelfde account om in te loggen bij www.shazam.com/myshazam op uw Mac, een pc of in de Shazam-app op een ander Android-apparaat. Nadat u bent ingelogd, verschijnt het e-mailadres waarmee u bent ingelogd onderaan de pagina 'Instellingen'.

Om een Shazam uit uw bibliotheek te verwijderen, tikt u op de knop 'Meer'  naast die Shazam in uw bibliotheek en tikt u vervolgens op 'Verwijderen uit Shazam-bibliotheek'.

Uw Shazam-account verwijderen in Android

1. In Shazam op een iPhone, iPad of een Android-apparaat veegt u naar de bibliotheek en tikt u vervolgens op de knop 'Instellingen'  bovenaan het scherm.
  2. Scroll naar de onderkant van het scherm 'Instellingen' en tik op 'Uitloggen'.
  3. Als u Shazam op andere apparaten gebruikt, logt u op die apparaten uit bij Shazam.
  4. Ga naar shazam.com/nl/privacy.
  5. Scroll naar de onderkant van de pagina en klik of tik op 'Je account verwijderen'.
  6. Als u een account hebt aangemaakt met behulp van Facebook, klikt u op 'Doorgaan met Facebook' en volgt u de aanwijzingen.
  7. Als u een account hebt aangemaakt met een e-mailadres, tikt u op 'Doorgaan met e-mailadres'. Volg de aanwijzingen en controleer vervolgens uw e-mail:
    • Controleer uw e-mail op hetzelfde apparaat om de bevestigingsmail van Shazam te vinden.
    • Open de e-mail en tik op 'Bevestigen'.
  8. Scroll naar de onderkant van de pagina 'Je account verwijderen' en klik of tik op 'Je account verwijderen'. Alle informatie van gekoppelde voorzieningen waaruit uw identiteit kan worden afgeleid, wordt binnen 30 dagen verwijderd.

Shazams uit andere Shazam-accounts samenvoegen

Als u andere Shazam-accounts hebt, kunt u Shazams die in die andere Shazam-accounts zijn bewaard, samenvoegen met uw nieuwe account.

Shazams samenvoegen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Op het apparaat waarop u bent ingelogd met uw Apple ID, tikt u in Shazam op de knop 'Instellingen' .
  2. Tik op 'Shazams importeren' en volg de instructies om uw Shazams van uw andere account te importeren. Deze worden toegevoegd aan uw Shazam-bibliotheek en er wordt een reservekopie van gemaakt in iCloud.
  3. Herhaal dit voor alle andere Shazam-accounts die u hebt.

Shazams samenvoegen op Android-apparaten

1. Tik in Shazam op de knop 'Instellingen' .
  2. Log in bij de account van waaruit u uw Shazams wilt importeren.
  3. Wanneer de Shazams van dat account op uw apparaat zijn geladen, tikt u op 'Uitloggen' en kiest u ervoor om de Shazams op uw apparaat te behouden.
  4. Log in bij de account waarin u al uw Shazams wilt bewaren.
  5. Herhaal dit voor alle andere Shazam-accounts die u hebt.

Een kopie van uw Shazam-gegevens ontvangen

1. Ga naar shazam.com/nl/privacy.
  2. Als u een account hebt aangemaakt met behulp van Facebook, klikt u op 'Doorgaan met Facebook' en volgt u de aanwijzingen.
  3. Als u een account hebt aangemaakt met een e-mailadres, tikt u op 'Doorgaan met e-mailadres'. Volg de aanwijzingen en controleer vervolgens uw e-mail:
    • Controleer uw e-mail op hetzelfde apparaat om de bevestigingsmail van Shazam te vinden.
    • Open de e-mail en tik op 'Bevestigen'.
  4. Voer het e-mailadres in waar u uw gegevens naartoe wilt sturen, en klik vervolgens op 'Mijn gegevens versturen'.