Toegang krijgen tot uw Shazams, op uw apparaten of online

Maak een Shazam-account aan om toegang te krijgen tot al uw vorige Shazams.

U vindt eerdere Shazams in de Shazam-bibliotheek van het apparaat waarop u ze geshazamd hebt. Als u een Shazam-account aanmaakt, kunt u uw Shazams bekijken op www.shazam.com/nl/myshazam en op andere apparaten waarop u bent ingelogd, zoals een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch, en Android- en Wear OS-apparaten.

Een Shazam-account aanmaken

1. In Shazam op een iPhone, iPad, iPod touch of een Android-apparaat veegt u naar de bibliotheek en tikt u vervolgens op de instellingenknop  bovenaan het scherm.
  2. Tik op 'Aanmelden' om een Shazam-account aan te maken. 'Inloggen' wordt weergegeven als u al een account hebt. Tik hierop om in te loggen. Als u al bent ingelogd, ziet u deze optie niet.
  3. Inloggen kan met een e-mailadres of met Facebook. U hoeft alleen uw e-mailadres in te voeren of de aanwijzingen voor Facebook te volgen op het scherm.
  4. Als u uw e-mailadres hebt ingevoerd, controleert u uw e-mail met hetzelfde apparaat en tikt u vervolgens op 'Bevestigen' in de e-mail. Als u problemen hebt met de e-mail, kunt altijd op opnieuw beginnen in de Shazam-app.

Nadat u een account hebt aangemaakt of bent ingelogd, verschijnt het e-mailadres waarmee u bent ingelogd onderaan de pagina 'Instellingen'. Als u overal toegang wilt hebben tot uw vorige Shazams, gebruikt u dezelfde account om in te loggen op www.shazam.com/nl/myshazam op uw Mac of pc, of logt u in bij de Shazam-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch, of op een Android- of Wear OS-apparaat.

Een kopie van uw Shazam-gegevens ontvangen

1. Ga naar shazam.com/nl/privacy.
  2. Als u een account hebt aangemaakt met behulp van Facebook, klikt u op 'Doorgaan met Facebook' en volgt u de aanwijzingen.
  3. Als u een account met een e-mailadres hebt aangemaakt, tikt u op 'Doorgaan met e-mailadres'. Volg de aanwijzingen en controleer vervolgens uw e-mail:
    • Controleer uw e-mail op hetzelfde apparaat om de bevestigingsmail van Shazam te vinden.
    • Open de e-mail en tik op 'Bevestigen'.
  4. Voer het e-mailadres in waar u uw gegevens naartoe wilt sturen, en klik vervolgens op 'Mijn gegevens versturen'.

Eerdere Shazams of uw account verwijderen

Als u een vorige Shazam wilt verwijderen, tikt u op de knop 'Meer'  naast die Shazam in uw bibliotheek en vervolgens op 'Verwijderen uit Shazam-bibliotheek'.

U kunt uw account ook volledig verwijderen.

1. In Shazam op een iPhone, iPad of een Android-apparaat veegt u naar de bibliotheek en klikt u vervolgens op de instellingenknop  bovenaan het scherm.
  2. Scroll naar de onderkant van het instellingenscherm, en tik op 'Uitloggen'.
  3. Als u Shazam op andere apparaten gebruikt, logt u op die apparaten uit bij Shazam.
  4. Ga naar shazam.com/nl/privacy.
  5. Scroll naar de onderkant van de pagina en klik of tik op 'Je account verwijderen'.
  6. Als u een account hebt aangemaakt met behulp van Facebook, klikt u op 'Doorgaan met Facebook' en volgt u de aanwijzingen.
  7. Als u een account met een e-mailadres hebt aangemaakt, tikt u op 'Doorgaan met e-mailadres'. Volg de aanwijzingen en controleer vervolgens uw e-mail:
    • Controleer uw e-mail op hetzelfde apparaat om de bevestigingsmail van Shazam te vinden.
    • Open de e-mail en tik op 'Bevestigen'.
  8. Scroll naar de onderkant van de pagina 'Je account verwijderen' en klik of tik op 'Je account verwijderen'. Alle persoonlijk identificeerbare informatie van gekoppelde diensten wordt binnen 30 dagen verwijderd.