Wat is er met iTunes gebeurd?

Met macOS Catalina is uw iTunes-mediabibliotheek nu beschikbaar in de Apple Music-app, de Apple TV-app, de Apple Books-app en de Apple Podcasts-app. De Finder is de plek waar u de inhoud van uw iPhone, iPad en iPod touch kunt beheren en synchroniseren.

Er is nu een app voor elk mediatype

Met macOS Catalina zijn uw muziek, video's, podcasts en audioboeken nu geordend in hun eigen speciale apps: de Apple Music-app, de Apple TV-app, de Apple Podcasts-app en de Apple Books-app. U kunt uw aankopen uit de iTunes Store ook openen in deze apps.

Als u een pc hebt, kunt u iTunes voor Windows blijven gebruiken om uw mediabibliotheek te beheren, aankopen te doen en uw iPhone, iPad of iPod touch handmatig te synchroniseren en te beheren.

De Finder gebruiken om uw iPhone, iPad en iPod touch te synchroniseren en te beheren

De Finder is de nieuwe plek om een reservekopie te maken van uw iPhone, iPad of iPod touch en om deze bij te werken en te herstellen. U hoeft uw apparaat alleen te verbinden met uw Mac om het in de Finder-navigatiekolom weer te geven. U kunt ook gemakkelijk bestanden slepen en neerzetten op uw apparaat.

Gebruik de Finder om uw apparaten te beheren.

Uw iTunes-bibliotheek upgraden

Nadat u de update naar macOS Catalina hebt uitgevoerd, hoeft u alleen maar de Apple Music-app of de Apple TV-app te openen om uw iTunes-bibliotheek te gebruiken in de nieuwe apps. Hebt u meerdere iTunes-bibliotheken? Lees hoe u hier tussen kunt schakelen in macOS Catalina.

Wanneer u de Apple Podcasts-app of de Apple Books-app voor de eerste keer opent, ziet u uw media niet totdat u de Apple Music-app of de Apple TV-app opent.

Hier zijn enkele dingen die u moet weten

• De Apple Music-app en de Apple TV-app lezen de inhoud van uw iTunes-bibliotheek; verwijder uw iTunes-bibliotheek dus niet.
  • Wanneer u de Apple Music-app opent en u niet al uw albumillustraties ziet, laat u uw Apple Music-app open zodat het downloaden van uw albumillustraties kan worden voltooid.
  • Wanneer u eerder meerdere iTunes-bibliotheken hebt gebruikt, worden uw audioboeken geïmporteerd in de Apple Books-bibliotheek en worden uw podcasts geïmporteerd in de Apple Podcasts-bibliotheek op uw computer.

Waar zijn mijn media?

Hier kunt u uw gehele mediacollectie vinden en uw aankopen in de iTunes Store en gesynchroniseerde bibliotheken openen.

Al uw muziek staat nu de Apple Music-app

De Apple Music-app is de app waar u al uw muziek kunt vinden, waaronder de muziek die u hebt geïmporteerd naar iTunes, hebt gekocht in de iTunes Store en afspeellijsten en slimme afspeellijsten die u hebt aangemaakt in iTunes. En wanneer u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u ruim 50 miljoen nummers streamen en downloaden. Bovendien krijgt u toegang tot uw volledige muziekbibliotheek op al uw apparaten.

Verken de Apple Music-app.

Bent u op zoek naar de iTunes Store?

Als u de iTunes Store niet ziet in de navigatiekolom, kunt u deze als volgt vinden:

1. Open de Apple Music-app.
  2. In de menubalk kiest u 'Muziek' > 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar 'Algemeen' en selecteer 'iTunes Store'.
  4. Klik op 'OK'.

Alles dat u wilt bekijken, staat nu in de Apple TV-app

De Apple TV-app is de nieuwe bestemming voor al uw films, tv-programma's en thuisvideo's, inclusief uw aankopen in iTunes. Blader door films en tv-programma's die u kunt kopen, huur films en abonneer u alleen op de kanalen die u wilt bekijken. Binnenkort kunt u nieuwe favorieten ontdekken met Apple TV+.

Ontdek de Apple TV-app.

Podcasts zoeken in de Apple Podcasts-app

Vind alle programma's waar u een abonnement op hebt of die u hebt toegevoegd aan iTunes in de Apple Podcasts-app. Blijf luisteren naar uw favoriete podcastafleveringen. Ontdek nieuwe podcasts die u mogelijk ook leuk vindt, gebaseerd op de podcasts waarna u al luistert.

Luister met de Apple Podcasts-app.

Audioboeken beluisteren in de Apple Books-app

Zoek uw audioboeken, waaronder de audioboeken die u hebt gekocht in iTunes, in de Apple Books-app. Ontdek nieuwe boeken om te lezen in de Book Store. Of koop boeken in de nieuwe Audiobook Store, zodat u onderweg kunt luisteren.

Bekijk de Apple Books-app.

De Apple Music-app, de Apple TV-app, de Apple Podcasts-app en de Apple Books-app zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.