Upgraden naar macOS Mojave

Als u hardware of software hebt die niet compatibel is met macOS Catalina, kunt u mogelijk wel een upgrade uitvoeren naar macOS Mojave.

Compatibiliteit controleren

U kunt upgrades uitvoeren naar macOS Mojave vanaf OS X Mountain Lion of hoger op de volgende Mac-modellen. Uw Mac moet daarnaast beschikken over ten minste 2 GB geheugen en 12,5 GB beschikbare opslagruimte of maximaal 18,5 GB opslagruimte bij het upgraden vanaf OS X Yosemite of ouder.

MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Air-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Pro-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
Mac mini-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
iMac-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
iMac Pro (alle modellen)
Mac Pro-modellen die in 2013 zijn geïntroduceerd, evenals modellen uit medio 2010 of medio 2012 met een aanbevolen grafische kaart die Metal ondersteunt.

Kies in het Apple-menu () de optie 'Over deze Mac' om het model van uw Mac, het geheugen, de opslagruimte en de macOS-versie te vinden. Als uw Mac niet compatibel is met macOS Mojave, laat het installatieprogramma u dit weten.

Een reservekopie maken

Het is een goed idee om een reservekopie te maken van uw Mac voordat u een upgrade uitvoert. Dit is erg gemakkelijk met Time Machine en er zijn ook andere methodes beschikbaar om een reservekopie te maken. Lees hoe u een reservekopie van uw Mac maakt.

Verbinding maken

Het downloaden en installeren van macOS neemt wat tijd in beslag, dus zorg ervoor dat u een betrouwbare internetverbinding hebt. Als u een Mac-notebook gebruikt, sluit u deze aan op een stopcontact.

macOS Mojave downloaden

Ga na of u een upgrade kunt uitvoeren naar macOS Catalina, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor Mac, voor de beste beveiliging en de nieuwste functies.

Als u macOS Mojave nog steeds nodig hebt, gebruikt u deze koppeling naar de App Store: Download macOS Mojave

De installatie starten

Na de download wordt het installatieprogramma automatisch geopend.

Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm. Mogelijk is het voor u handig om de installatie 's avonds te starten, zodat deze 's nachts kan worden voltooid, indien nodig.

Als het installatieprogramma om toestemming vraagt voor het installeren van een hulpprogramma, voert u de beheerdersnaam en het beheerderswachtwoord in die u gebruikt om in te loggen op uw Mac en klik vervolgens op 'Voeg hulpprogramma toe'.

Installatievenster van macOS Mojave

Wachten totdat de installatie is voltooid

Wacht totdat de installatie is voltooid en zet uw Mac niet in de sluimerstand. Sluit ook de klep niet. Uw Mac kan diverse keren herstarten, een voortgangsbalk weergeven of een zwart scherm tonen tijdens de installatie van macOS en gerelateerde updates in de firmware van uw Mac.